Pasta niçoise met tonijn en sperziebonen
Pasta niçoise met tonijn en sperziebonen

Pasta niçoise met tonijn en sperziebonen

met cherrytomaten en een gekookt ei

Deze pasta is geïnspireerd op de salade niçoise - een gerecht dat je direct meeneemt naar de Middellandse kust waarnaar het vernoemd is: Nice!

Tags:
Family
Allergens:
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Green beans

90 g

Penne

1 piece

Egg

125 g

Red cherry tomatoes

5 g

Fresh flat leaf parsley & basil

1 piece

Garlic

1 piece

Red onion

15 g

Olives & capers

¼ piece

Lemon

1 can

Tuna packed in water

(Contains Fish)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

teaspoon

Mustard

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories736 kcal
Energy (kJ)3080 kJ
Fat32 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate76 g
Sugar9 g
Dietary Fiber7 g
Protein31 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een grote pan met deksel voor de penne, sperziebonen en de eieren. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 2 gelijke stukken.Kook de penne tegelijk met de eieren, afgedekt, 10 - 12 minuten. Voeg na 4 - 6 minuten de sperziebonen toe. Giet af, spoel af onder koud water, en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Halveer de rode cherrytomaten en snijd het basilicum en de peterselie fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot en snijd de olijven doormidden. Pers de helft van de citroen uit en snijd de andere helft in partjes.

Mengen
3

Meng in een saladekom per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl mosterd, 1/2 el citroensap, de tonijn inclusief de olijfolie, de peterselie, het basilicum, de sjalot, de knoflook, de rode cherrytomaten, de olijven en kappertjes, peper en zout. Pel de eieren en snijd in parten. Voeg de penne en sperziebonen toe aan de saladekom en meng goed.

Serveren
4

Serveer de pasta niçoise met de gekookte eiparten en een citroenpartje. Voeg extra vierge olijfolie en peper en zout toe naar smaak.

Tip: Cherrytomaten mogen dan klein zijn, ze hebben wel een hoger vitaminegehalte dan de gewone tomaat. Zoals het antioxidant bétacaroteen dat het lichaam beschermt tegen weefselschade en veroudering.