Deze pasta is geïnspireerd op de salade niçoise - een gerecht dat je direct meeneemt naar de Middellandse kust waarnaar het vernoemd is: Nice!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
75 gram
Sperziebonen
90 gram
Penne
1 stuk(s)
Ei
125 gram
Rode cherrytomaten
5 gram
Verse bladpeterselie & basilicum
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Ui
15 gram
Olijf-kappertjesmix
¼ stuk(s)
Citroen
1 blik(ken)
Tonijn in water
(Bevat Vis)
1 el
Extra vierge olijfolie
tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een grote pan met deksel voor de penne, sperziebonen en de eieren. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 2 gelijke stukken.Kook de penne tegelijk met de eieren, afgedekt, 10 - 12 minuten. Voeg na 4 - 6 minuten de sperziebonen toe. Giet af, spoel af onder koud water, en laat zonder deksel uitstomen.
Halveer de rode cherrytomaten en snijd het basilicum en de peterselie fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot en snijd de olijven doormidden. Pers de helft van de citroen uit en snijd de andere helft in partjes.
Meng in een saladekom per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl mosterd, 1/2 el citroensap, de tonijn inclusief de olijfolie, de peterselie, het basilicum, de sjalot, de knoflook, de rode cherrytomaten, de olijven en kappertjes, peper en zout. Pel de eieren en snijd in parten. Voeg de penne en sperziebonen toe aan de saladekom en meng goed.
Serveer de pasta niçoise met de gekookte eiparten en een citroenpartje. Voeg extra vierge olijfolie en peper en zout toe naar smaak.
Tip: Cherrytomaten mogen dan klein zijn, ze hebben wel een hoger vitaminegehalte dan de gewone tomaat. Zoals het antioxidant bétacaroteen dat het lichaam beschermt tegen weefselschade en veroudering.