Pasta primavera met knapperige serranoham
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pasta primavera met knapperige serranoham

Pasta primavera met knapperige serranoham

2 porties | met Parmigiano Reggiano en courgette

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Pasta primavera is een Amerikaanse klassieker: een romige pasta met verse groenten. Deze week serveer jij het met serranoham, venkel, prei en Parmigiano Reggiano!

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Prei

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

200 gram

Biologische crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Serranoham

280 gram

Ravioli gevuld met tuinbonen

(Bevat Eieren, Tarwe, Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Courgette

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3799 kJ
Energie (kcal)908 kcal
Vetten60.7 g
waarvan verzadigd33.8 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers11.9 g
Vezels5 g
Eiwitten29.9 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Rasp
Koekenpan
Pan

Instructies

1
  • Snijd de prei in dunne halve ringen.
  • Snijd de courgette in blokjes.
  • Scheur de serranoham in stukken.
  • Rasp de Parmigiano Reggiano.
2
  • Verhit 1 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de prei 4 - 6 minuten.
  • Voeg de courgette toe en bak 3 - 5 minuten mee.
  • Voeg 1 tl wittewijnazijn toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Verlaag het vuur en voeg de crème fraîche en 2/3 van de Parmigiano Reggiano toe.
3
  • Verhit ondertussen 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de serranoham 5 - 7 minuten, of tot het krokant is.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de ravioli.
  • Haal de ravioli voorzichtig los van elkaar en kook in 4 - 6 minuten gaar. Bewaar 70 ml kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.
4
  • Verdeel de ravioli over diepe borden en schep de saus erover.
  • Garneer met de overige Parmigiano Reggiano.
  • Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak en werk af met de serranoham.