Patatas bravas met een geitenkaasomelet
Patatas bravas met een geitenkaasomelet

Patatas bravas met een geitenkaasomelet

met groene puntpaprika's en pittige tomatensaus

In Spanje eten ze patatas bravas als tapas met allerlei andere kleine gerechtjes ernaast. Vandaag combineer je deze krokante aardappeltjes met pittige tomatensaus, een omelet met geitenkaas en geroosterde groene puntpaprika's. De bereiding van deze paprika's lijkt veel op die van pimientos de padron, een ander bekend tapasgerecht.

Allergens:
Egg
Milk
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Vastkokende aardappelen

1 teaspoon

Paprikapoeder

3 unit

Groene puntpaprika

½ unit

Knoflookteen

¼ unit

Rode peper

2.5 g

Verse bladpeterselie

(May be present Celery)

50 g

Passata

2 unit

Ei

(Contains Egg)

25 g

Geraspte belegen geitenkaas

(Contains Egg, Milk)

1 tablespoon

Aïoli

(Contains Egg, Mustard May be present Mollusques, Crustaceans, Gluten, Gluten, Milk, Soy, Celery, Fish, Lupin, Sesame)

Not included in your delivery

2 tablespoon

Olijfolie

drizzle

Melk

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3552 kJ
Calories849 kcal
Fat57 g
Saturated Fat14.4 g
Carbohydrate55 g
Sugar4.4 g
Dietary Fiber0 g
Protein27 g
Salt1.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Casserole with Lid
Baking Sheet
Parchment Paper
Pan
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven op 220 graden. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 – 2 cm. Meng in een kom de aardappelen met 3/4 el olijfolie per persoon en het paprikapoeder en breng op smaak met peper en zout. Verhit een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om.

Pepers roosteren
2

Leg ondertussen de groene puntpaprika's op een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met ruim zout. Zet de bakplaat met paprika's in de oven en bak 10 – 15 minuten, of totdat ze donker beginnen te worden. Schep halverwege de baktijd om, zodat ze niet verbranden.

Snijden
3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Hak de bladpeterselie grof.

Saus maken
4

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een sauspan op middelhoog vuur. Bak de rode peper en knoflook 1 – 2 minuten. Verlaag het vuur, schenk de passata erbij en laat 5 minuten zachtjes inkoken tot een dikke saus. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel water toe voor een wat dunnere saus.

Omelet maken
5

Kluts ondertussen in een kom de eieren met een scheutje melk en de geraspte belegen geitenkaas. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en schenk het eimengsel in de koekenpan. Bak de omelet in ongeveer 5 – 8 minuten gaar en vouw vervolgens voorzichtig dubbel. Bak nog langer wanneer je de omelet donkerder wilt.

Serveren
6

Verdeel de groene puntpaprika's en de geitenkaasomelet over de borden. Serveer met de patatas bravas, de pittige tomatensaus en de aïoli. Garneer met de bladpeterselie.