In Spanje eten ze patatas bravas als tapas met allerlei andere kleine gerechtjes ernaast. Vandaag combineer je deze krokante aardappeltjes met pittige tomatensaus, een omelet met geitenkaas en rode puntpaprika. De bereiding van deze puntpaprika lijkt veel op die van pimientos de padron, een ander bekend tapasgerecht.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Vastkokende aardappelen
1 teaspoon
Paprikapoeder
2 unit
Paprika
½ unit
Knoflookteen
¼ unit
Rode peper
50 g
Passata
2 unit
Ei
(Contains Egg)
25 g
Geraspte belegen geitenkaas
(Contains Egg, Milk)
1 tablespoon
Aïoli
(Contains Egg, Mustard May be present Mollusques, Crustaceans, Gluten, Gluten, Milk, Soy, Celery, Fish, Lupin, Sesame)
2 tablespoon
Fles olijfolie
drizzle
Melk
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven op 220 graden. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 – 2 cm. Meng de aardappelblokjes in een kom met 3/4 el olijfolie per persoon en het paprikapoeder en breng op smaak met peper en zout. Verhit een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om.
Leg de rode puntpaprika's op een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met ruim zout. Zet de bakplaat met de rode puntpaprika's in de oven en bak 10 – 15 minuten, of totdat ze donker beginnen te worden. Schep halverwege de baktijd om zodat ze niet verbranden.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.
Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een sauspan op middelhoog vuur. Bak de rode peper en knoflook 1 – 2 minuten. Verlaag het vuur, schenk de passata erbij en laat 5 minuten zachtjes doorkoken tot een dikke saus. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel water toe voor een iets dunnere saus.
Kluts ondertussen in een kom de eieren met een scheutje melk en de geraspte belegen geitenkaas. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en schenk het omeletmengsel in de koekenpan. Bak de omelet in 5 – 8 minuten gaar en vouw vervolgens voorzichtig dubbel. Bak nog langer als je de omelet meer aangebakken wilt.
Verdeel de rode puntpaprika's en de geitenkaasomelet over de borden. Serveer met de patatas bravas, de pittige tomatensaus en een flinke lepel aïoli.