Patatas bravas met geitenkaasomelet
Patatas bravas met geitenkaasomelet

Patatas bravas met geitenkaasomelet

met Turkse groene pepers en aioli

De onmisbare partner van patatas bravas is salsa brava. In dit recept maak je daar een variant op met verse rode peper en knoflook als smaakmakers.

Tags:
Family
Veggie

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

0.99 teaspoon

Ground paprika

200 g

Banana pepper

1 piece

Garlic

¼ piece

Red chili pepper

50 g

Passata

4 piece

Egg

25 g

Grated mature goat's cheese

25 g

Aioli

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

5 milliliters

[Plant-based] milk

2 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories941 kcal
Energy (kJ)3936 kJ
Fat61 g
Saturated Fat15 g
Carbohydrate62 g
Sugar8 g
Dietary Fiber5.7 g
Protein30 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Casserole with Lid
Baking Sheet with Baking Paper
Small sauce pan
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven op 220 graden. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 – 2 cm. Meng de aardappelblokjes in een kom met 3/4 el olijfolie per persoon en het paprikapoeder en breng op smaak met peper en zout. Verhit een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelmatig vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om.

Pepers bakken
2

Leg de Turkse groene pepers op een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met ruim zout. Zet in de oven en bak 10 – 15 minuten, of totdat de groene pepers donker beginnen te worden. Schep halverwege de baktijd om zodat ze niet verbranden.

Tip: Heb je grof zeezout in huis? Gebruik dit dan om de Turkse groene pepers op smaak te brengen. Deze korrels blijven stevig en trekken niet te veel in de pepers.

Snijden
3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

Saus maken
4

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelhoog vuur. Bak de rode peper en knoflook 1 – 2 minuten. Verlaag het vuur, schenk de passata erbij en laat 5 minuten zachtjes doorkoken tot een dikke saus. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel water toe voor een iets dunnere saus.

Tip: Pas op: de rode peper is pittig! Eten er kinderen mee of houd je niet zo van pittig? Voeg dan de helft toe of serveer alles apart aan tafel.

Omelet maken
5

Kluts ondertussen in een kom de eieren met een scheutje melk en de geraspte belegen geitenkaas. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en schenk het eimengsel in de koekenpan. Bak de omelet in 5 – 8 minuten gaar en vouw vervolgens voorzichtig dubbel.

Serveren
6

Verdeel de Turkse groene pepers en de geitenkaasomelet over de borden. Serveer met de patatas bravas, de pittige tomatensaus en een flinke lepel aioli.