Pompoenbox | 3-gangenmenu | 4 porties
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pompoenbox | 3-gangenmenu | 4 porties

Pompoenbox | 3-gangenmenu | 4 porties

Pompoensoep | Tagliatelle met pompoen-roomsaus | Appel-peergalette

Maak plaats voor de ster van het seizoen: met de nieuwe Pompoenbox maak je deze herfst in een handomdraai een pompoensoep, tagliatelle in romige pompoensaus én appel-perentaart. Hartverwarmend lekker en een overvloed aan oranje op tafel!

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Tarwe
Gerst
Haver
Rogge
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur 20 minuten
oventijd1 uur 20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Verse tijm

600 gram

Pompoenblokjes

100 gram

Biologische crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Flespompoen

1 stuk(s)

Rode peper

1

Tomatenpuree

1 zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

1 stuk(s)

Sjalot

100 gram

Rucola

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

80 gram

Serranoham

20 gram

Verse salie

(Kan bevatten Selderij)

500 gram

Verse tagliatelle

(Bevat Eieren, Tarwe)

100 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Appel

1 stuk(s)

Peer

1 tl

Gemalen kaneel

1 roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

200 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Volkoren ciabatta

(Bevat Gerst, Haver, Rogge, Sesamzaad, Soja, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten)

120 gram

Zongedroogde tomaten

Zelf toevoegen

1 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1200 ml

Kokend water

6.5 el

Olijfolie

3 el

Witte balsamicoazijn

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

2 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

2 el

[Plantaardige] roomboter

4 el

Bruine basterdsuiker

250 ml

Water voor saus

1 naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)13887 kJ
Energie (kcal)3319 kcal
Vetten171.1 g
waarvan verzadigd75 g
Koolhydraten352.1 g
waarvan suikers95.8 g
Vezels44.8 g
Eiwitten82.3 g
Zout7.8 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Staafmixer
Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Dunschiller
Grote kom
Saladekom
Pan

Instructies

Soep | Voorbereiden
1
  • Breng 1200 ml water aan de kook. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui (zie Tip). Ris de blaadjes van de verse tijm. 
  • Verhit 2 el olijfolie in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de helft van de ui en knoflook toe en fruit 4 - 5 minuten. Voeg de pompoenblokjes en de helft van de verse tijm toe en bak 3 - 4 minuten. 
  • Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg het kokende water toe. Dek de pan af en laat de soep 30 minuten zachtjes koken, of tot de pompoen zacht is. 

Tip: Voor de soep gebruik je de helft van de knoflook en ui. De andere helft gebruik je voor het hoofdgerecht!

Soep | Garneren en serveren
2
  • Snijd het broodje in blokjes van 1 cm. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de blokjes in 6 - 8 minuten tot knapperige croutons. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel. Voeg 2/3 van de crème fraîche toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Schep de soep in kommen of diepe borden. Verdeel de overige crème fraîche over de kommen.
  • Garneer de soep met de croutons en de overige verse tijm. 
Hoofdgerecht | Voorbereiden
3
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de flespompoen met een dunschiller. 
  • Halveer de flespompoen in de lengte en verwijder de zaden en draderige binnenkant. Snijd de flespompoen in halve manen van 2 cm dik en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Meng goed met 2 el olijfolie, peper en zout.
  • Bak 35 - 40 minuten in de oven en draai halverwege om. Haal de flespompoen uit de oven en bewaar tot de volgende stap.
  • Snijd de rode peper fijn. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en de overige ui en knoflook toe en fruit 4 - 6 minuten. Voeg de tomatenpuree en Siciliaanse kruiden toe en bak 2 - 4 minuten.
Hoofdgerecht | Saus afmaken
4
  • Voeg de smaakmakers toe aan een grote kom, samen met de helft van de geroosterde flespompoen. Voeg de slagroom en 250 ml water toe.
  • Pureer tot een gladde saus met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en de witte balsamicoazijn.
  • Snipper de sjalot en halveer de zongedroogde tomaten. Meng in een saladekom 2 el extra vierge olijfolie, 2 tl zwarte balsamicoazijn en 2 tl honing. 
  • Voeg vlak voor serveren de rucola en sjalot toe en garneer met de zongedroogde tomaten en pompoenpitten.
Hoofdgerecht | Serveren
5
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Scheur de serranoham in stukjes en pluk de blaadjes van de salie. Voeg toe aan de koekenpan en bak in 5 - 7 minuten knapperig. Verkruimel ondertussen de feta.
  • Vlak voor serveren, breng ruim water met een snufje zout aan de kook in een pan voor de tagliatelle.
  • Kook de tagliatelle voor 3 - 5 minuten en giet daarna af. Voeg de tagliatelle toe aan de pompoen-roomsaus en meng goed.
  • Verdeel de tagliatelle over vier diepe borden. Garneer met de overige geroosterde flespompoen, de serranoham, salie en feta. Serveer met de rucolasalade.
Nagerecht | Voorbereiden en serveren
6
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de appels en peer, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het fruit in dunne plakjes. 
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het fruit samen met de suiker en kaneel toe en bak 5 - 7 minuten. Laat vervolgens afkoelen. 
  • Leg het bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier en verdeel het fruit over het deeg. Vouw de randen 2 cm naar binnen over de vulling heen. 
  • Bak de galette 20 - 25 minuten, of tot het bladerdeeg goudbruin is. Serveer direct (zie Tip). 

Tip: De galette is ook gemakkelijk van tevoren te maken!