Pompoenrisotto met kip in ontbijtspek
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pompoenrisotto met kip in ontbijtspek

Pompoenrisotto met kip in ontbijtspek

met citroen en Parmigiano Reggiano

Wist je dat oregano één van de meest gebruikte kruiden wereldwijd is? Zo heeft oregano een vaste waarde in de Mediterraanse en Mexicaanse keuken.

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd35 minuten
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Risottorijst

1 stuk(s)

Kipfilet

2 plak(ken)

Ontbijtspek

25 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

150 gram

Pompoenblokjes

3 gram

Verse oregano

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

⅓ stuk(s)

Citroen

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

250 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3500 kJ
Energie (kcal)837 kcal
Vetten39 g
waarvan verzadigd14.7 g
Koolhydraten71.1 g
waarvan suikers7.2 g
Vezels10.4 g
Eiwitten49.9 g
Zout2 g

Benodigdheden

Rasp
Kleine kom
Pan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers uit boven een kleine kom. Pluk de blaadjes van de oreganotakjes.

Risotto bereiden
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook en ui 1 minuut. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut mee. Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.

Risotto inkoken
3

Voeg, zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de overige bouillon. De risotto is gaar zodra de korrels vanbuiten zacht zijn en nog een lichte bite hebben vanbinnen. Dit duurt ongeveer 20 - 25 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de risotto nog verder te garen (zie Tip).

Tip: Is de risotto eerder klaar dan de rest? Voeg dan wat extra water toe aan de pan, roer door en laat op laag vuur nagaren met het deksel op de pan.

Pompoen roosteren
4

Snijd de kipfilet open en besmeer de binnenkant met de roomkaas. Bestrooi met de oreganoblaadjes, peper en zout en vouw de kipfilet weer dicht. Wikkel de kipfilet in het ontbijtspek. Meng op een bakplaat met bakpapier de pompoenblokjes met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de pompoen 15 - 20 minuten in de oven.

Kip bakken
5

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak nog 5 - 6 minuten, of tot de kip gaar is. Verhit een tweede koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten 2 minuten, of tot ze beginnen te poffen.

Serveren
6

Rasp de Parmigiano Reggiano. Meng de helft van de Parmigiano Reggiano en de helft van de pompoen door de risotto. Breng op smaak met 1 tl citroensap per persoon en peper naar smaak. Verdeel de risotto over borden en strooi de overige Parmigiano Reggiano erover. Leg de kipfilet en overige pompoen erop. Garneer met de gepofte pompoenpitten en citroenrasp naar smaak.