Prei-pastinaakstamppot met varkensworstjes in spek
Prei-pastinaakstamppot met varkensworstjes in spek

Prei-pastinaakstamppot met varkensworstjes in spek

met zelfgemaakte jus

Pastinaak is een echte wintergroente - de specifieke, zoete smaak komt namelijk pas echt naar boven nadat de vorst eroverheen is gegaan.

Allergens:
Gluten
Soy
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Kruimige aardappelen

½ unit

Prei

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Rode ui

2 unit

Varkensworstjes met tomaat en rozemarijn

(May be present Gluten, Egg, Celery, Mustard, Soy)

25 g

Ontbijtspek

½ sachet(s)

Ketjap

(Contains Gluten, Soy)

100 g

Pastinaak

25 g

Kruidenroomkaas

(Contains Milk)

Not included in your delivery

¼ tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Mosterd

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

¼ unit

Runderbouillonblokje

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3975 kJ
Calories950 kcal
Fat52 g
Saturated Fat23 g
Carbohydrate80 g
Sugar20 g
Dietary Fiber14 g
Protein34 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Fryingpan with lid
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook met een flinke snuf zout in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen en de pastinaak en snijd in grove stukken. Snijd de prei in dunne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in fijne halve ringen.

Aardappelen koken
2

Kook de aardappelen en de pastinaak 10 - 12 minuten. Voeg in de laatste 1 - 2 minuten de prei toe en kook deze samen met de aardappelen. Giet daarna af, bewaar wat kookvocht en bewaar afgedekt apart.

Worstjes bakken
3

Wikkel elk varkensworstje in 1 plak spek. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel. Fruit de knoflook en rode ui 1 minuut. Leg de omwikkelde varkensworstjes in de pan en bak de worstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur en laat, afgedekt, nog 5 minuten bakken. Schep regelmatig om.

Jus maken
4

Voeg per persoon 1 el roomboter, 1/2 el mosterd en 1/4 runderbouillonblokje toe aan de pan met worstjes, samen met de ketjap. Roer alles goed door en blus af met 60 ml water per persoon. Breng de jus aan de kook, zet het vuur laag en laat de jus inkoken.

Stamppot maken
5

Stamp de aardappelen, de pastinaak en de prei tot een stamppot met een aardappelstamper. Voeg de kruidenroomkaas toe en per persoon 1/2 el mosterd. Breng flink op smaak met peper en zout en meng goed door elkaar.

Serveren
6

Verdeel de stamppot over de borden. Leg 2 worstjes per persoon op de stamppot en giet wat van de jus eroverheen.