Verbeterd ingrediënt in je box! Het recept van ons bladerdeeg is verlaagd in zowel zout als verzadigd vet, zonder in te leveren op smaak en knapperigheid. Genieten maar!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
100 gram
Meiraap
⅓ roll(s)
Bladerdeeg
(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))
75 gram
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
2 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Prei
2 plak(ken)
Ontbijtspek
½ stuk(s)
Knoflookteen
2.5 gram
Verse bieslook
(Kan bevatten Selderij)
25 gram
Geraspte Goudse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
¼ el
[Plantaardige] roomboter
1 el
Witte balsamicoazijn
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
25 ml
Zoutarme groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden en bereid de bouillon. Snijd de prei en de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
Weetje: De meeste vitaminen en mineralen zitten in het groene deel van de prei. Het bevat veel vitamine B6 - belangrijk voor je spieren én goed voor je immuunsysteem.
Voeg de prei, ui en knoflook toe aan een hapjespan. Giet de bouillon erbij en stoom de groenten, afgedekt, 4 - 5 minuten op middelhoog vuur. Verwijder het deksel, voeg de roomboter toe en bak de groenten 2 - 3 minuten op hoog vuur. Blus af met witte balsamicoazijn en roer de honing erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
Snijd ondertussen de meiraap in dunne plakjes met een dunschiller of kaasschaaf. Leg het bladerdeeg met bakpapier in een ovenschaal. Prik met een vork meerdere keren in het deeg.
Klop in een grote kom de eieren met de room en breng op smaak met flink wat peper en zout. Voeg de gebakken groenten toe en meng goed. Verdeel de helft van het mengsel in de ovenschaal. Leg de meiraapplakjes erbovenop en giet daarna het overige eimengsel eroverheen. Zorg dat alles gelijkmatig verdeeld is.
Strooi de geraspte kaas over de schotel (zie Tip). Bak de quiche 30 - 35 minuten in de oven, of tot deze gaar is en goudbruin begint te kleuren. Controleer met een prikker of de quiche gaar is. Als de prikker er schoon uitkomt is de quiche klaar.
Gezondheidstip: Dit recept bevat veel calorieën. Als je op je calorie-inname let, laat dan de kaas weg en gebruik deze een andere keer.
Leg het spek op een bakplaat met bakpapier en bak 8 - 10 minuten in de oven. Snijd ondertussen de bieslook fijn. Verdeel de quiche over de borden. Verkruimel het krokante spek boven de quiche en garneer met de bieslook.