Pureersoep met wortel en cherrytomaten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pureersoep met wortel en cherrytomaten

Pureersoep met wortel en cherrytomaten

4 porties | met basilicumcrème en Siciliaanse kruiden

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

150 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

150 gram

Wortelschijfjes

500 gram

Rode cherrytomaten

1 zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

25 ml

Basilicumcrème

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1000 ml

Zoutarme groentebouillon

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1747 kJ
Energie (kcal)418 kcal
Vetten30.4 g
waarvan verzadigd10.9 g
Koolhydraten24.5 g
waarvan suikers16.4 g
Vezels15.9 g
Eiwitten7.1 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Soeppan

Instructies

1
  • Bereid de bouillon. 
  • Snijd de ui en knoflook in grove stukken.
  • Verhit de olijfolie in een grote soeppan en bak de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. 
2
  • Voeg de cherrytomaten en wortelen toe. 
  • Voeg de Siciliaanse kruiden en balsamicoazijn toe en breng op smaak met peper en zout. 
  • Bak 3 - 4 minuten en voeg daarna de bouillon toe. 
  • Breng de soep aan de kook. 
3
  • Laat de soep 6 - 8 minuten koken, of tot de groenten zacht zijn. 
  • Gebruik een staafmixer om er een gladde soep van te maken. 
  • Voeg de kookroom toe en breng op smaak met peper en zout. 
4
  • Serveer de soep in kommen en besprenkel met de basilicumcrème.