SuperQuick: 10 min - wild - no pasta/noodles - try 123 - try to use NID: hertengehaktballetjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

SuperQuick: 10 min - wild - no pasta/noodles - try 123 - try to use NID: hertengehaktballetjes

with Greek-style cheese and couscous

Labels:
Caloriebewust
MET MAGNETRON
Eiwitrijk
Allergenen :
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

6 stuk(s)

Hertengehaktballetjes Provençaals

(Bevat Gluten, Tarwe)

75 gram

Volkoren couscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd)

5 gram

Gemberpuree

½ stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Italiaanse groentemix

½

Tomatenpuree

½ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

½ tl

Suiker

½ el

Zonnebloemolie

75 ml

Water voor saus

¼ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2789 kJ
Energie (kcal)667 kcal
Vetten19.6 g
waarvan verzadigd6.5 g
Koolhydraten79.3 g
waarvan suikers18 g
Vezels16.3 g
Eiwitten37.2 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

1
  • Prepare the stock in a pot or saucepan.
  • Add the couscous and the ginger paste, then mix well. Cover with the lid and allow to stand for 8 minutes.
  • Drizzle with extra virgin olive oil as preferred and season to taste with salt and pepper.
2
  • Crush or mince the garlic.
  • Heat a drizzle of sunflower oil in a deep frying pan over medium-high heat. Fry the vegetable mix with the garlic for 4 - 6 minutes. 
  • Add the African-inspired spices, tomato paste and sugar, then pour in the water and crumble in the stock cube (see pantry for amounts).
  • Allow to simmer until serving, seasoning to taste with salt and pepper.
3
  • Remove the meatballs from the packaging and transfer to a microwave-safe bowl.
  • Microwave on 700W for around 90 seconds.
  • Allow to cool for 1 minute before serving.
  • Meanwhile, finely chop the parsley.
4
  • Serve the couscous in bowls and top with the vegetables.
  • Top with the meatballs and crumble over the Greek-style cheese.
  • Garnish with the parsley to finish.