SuperQuick: 10 min - wild - no pasta/noodles - try 123 - try to use NID: hertengehaktballetjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

SuperQuick: 10 min - wild - no pasta/noodles - try 123 - try to use NID: hertengehaktballetjes

with Greek-style cheese and couscous

Labels:
Caloriebewust
MET MAGNETRON
Allergenen :
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

6 stuk(s)

Hertengehaktballetjes Provençaals

(Bevat Gluten, Tarwe)

75 gram

Volkoren couscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd)

5 gram

Gemberpuree

½ stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Italiaanse groentemix

½

Tomatenpuree

½ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

½ tl

Suiker

0.13 stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

75 ml

Water voor saus

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2772 kJ
Energie (kcal)662 kcal
Vetten19.3 g
waarvan verzadigd6.4 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers17.9 g
Vezels14.9 g
Eiwitten37 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

1
  • Prepare the stock in a pot or saucepan.
  • Transfer the couscous and ginger paste to the stock. Stir well, cover and allow to stand for 8 minutes.
  • Add extra virgin olive oil to taste and season with salt and pepper.

Did you know...Wholegrain couscous contains 5 times more vitamin B2 and 3 times more vitamin E than regular couscous.

2
  • Heat a drizzle of sunflower oil in a deep frying pan over medium-high heat, meanwhile, crush or mince the garlic.
  • Fry the vegetable mix with the garlic for 4 - 6 minutes. 
  • Add the African-style spice mix, tomato puree, sugar, beef stock cube and water for sauce (see pantry for amounts) and let simmer until serving.
  • Season to taste with salt and pepper.
3
  • Remove the meatballs from the packaging and transfer to a microwave-safe bowl.
  • Heat at 700Watt for about 90 seconds.
  • Let cool down 1 minute before serving.
  • Finely chop the parsley.
4
  • Serve the couscous in bowls and top with the vegetable stew.
  • Serve the meatballs on top, crumble over the Greek-style cheese and garnish with the flatleaf parsley.