Pokebowl with Falafel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Pokebowl with Falafel

with pickled onions and chilli-mayo

Labels:
Lunch
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

150 gram

Jasmijnrijst

150 gram

Falafel

(Kan bevatten Haver, Mosterd, Soja, Tarwe, Gerst, Gluten)

1 stuk(s)

Ui

250 gram

Rode cherrytomaten

1 stuk(s)

[Mini-]komkommer

100 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Suiker

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

1 el

Rodewijnazijn

naar smaak

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3254 kJ
Energie (kcal)778 kcal
Vetten35.7 g
waarvan verzadigd11.4 g
Koolhydraten89.3 g
waarvan suikers16.8 g
Vezels9.5 g
Eiwitten20.4 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Pot

Instructies

1
  • Boil plenty of water in a pot or saucepan and cook the rice for 12 - 15 minutes, then drain and set aside.
2
  • Slice the onion into thin half rings (see Tip). In a bowl, combine the onion with the red wine vinegar and sugar (see pantry for amounts). Add a generous pinch of salt and set aside until serving, stirring occasionally.
  • Halve the cherry tomatoes.
  • Cut the cucumber into crescents. 

Tip: if you don't like raw onion, skip the rest of this step and fry it with the falafel in step 2 instead.

3
  • Heat a drizzle of olive oil in a frying pan and fry the falafel for 2 - 4 minutes over high heat.
  • In a bowl, mix the mayonnaise with the sweet chili sauce.
  • Crumble the feta.
4
  • Divide the rice over the plates.
  • Top with the falafel, cucumber, cherry tomatoes, pickled onion and feta.
  • Drizzle over the chili-mayonnaise.