Rigatoni met broccoli en spekjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rigatoni met broccoli en spekjes

Rigatoni met broccoli en spekjes

Met crème fraîche en belegen kaas

Rigatoni lijkt op penne, maar is wat groter. Door de geribbelde structuur van deze buisvormige pasta kan de saus zich goed hechten voor extra veel smaak! Dit gerecht staat lekker snel op tafel en je bespaart ook nog eens op afwas: je kookt de broccoli namelijk in dezelfde pan als de pasta.

Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Broccoli

90 gram

Rigatoni

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Mosterd, Eieren)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Spekblokjes

½ bag(s)

Crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3669 kJ
Energie (kcal)877 kcal
Vetten47 g
waarvan verzadigd25.4 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers8.4 g
Vezels12 g
Eiwitten34 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Snijplank
Mes
Pan met deksel
Wok
Bord

Instructies

Rigatoni en broccoli koken
1

• Kook ruim water in een pan met deksel voor de rigatoni en de broccoli. • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. • Kook de rigatoni, afgedekt, in 13 – 15 minuten beetgaar. Kook de laatste 5 minuten de broccoli mee. • Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

• Snipper de ui. • Pers of snijd de knoflook fijn. • Snijd de verse bladpeterselie fijn.

Spekjes bakken
3

• Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en bak de spekblokjes 3 – 4 minuten. • Voeg de ui en knoflook toe en bak nog 3 – 4 minuten. • Haal de pan van het vuur en roer de crème fraîche en de helft van de peterselie door de spekjes. • Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

• Verdeel de rigatoni en broccoli met saus over de borden. • Garneer met de geraspte belegen kaas en de overige peterselie.