Rijst met honingpinda’s, spiegelei en zoetzure komkommer
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rijst met honingpinda’s, spiegelei en zoetzure komkommer

Rijst met honingpinda’s, spiegelei en zoetzure komkommer

met een pikante smaak

De naam doet anders vermoeden, maar deze honingpinda’s van Jan Gotjé hebben een licht pikante smaak. Let dus goed op als er kinderen mee-eten. De komkommer zorgt voor de frisse smaak van dit gerecht.

Labels:
Pittig
Allergenen :
Gluten
Soja
Eieren
Pinda's
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Basmatirijst

¼ stuk(s)

Komkommer

⅕ cm

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Chinese kool

1 stuk(s)

Tomaat

1 tl

Gemalen komijnzaad

1.5 stuk(s)

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

20 gram

Pikante honingpinda's

(Bevat Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

1 el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)626 kcal
Energie (kJ)2619 kJ
Vetten20 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers0 g
Vezels8 g
Eiwitten18 g
Zout0 g

Benodigdheden

Deksel
Pan
Kom
Dunschiller
Mes
Fruitmesje
Grote pan
Bord

Instructies

1

Kook 300 ml water per persoon in een pan met deksel en kook hierin de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Schaaf met een kaasschaaf of dunschiller de komkommer in dunne linten
2

Meng ondertussen in een kom de witte wijnazijn met de suiker, peper en een beetje zout tot een marinade. Schaaf met een kaasschaaf of dunschiller de komkommer in dunne linten, meng met de marinade en bewaar apart. Schep tussendoor een paar keer om.

Snijd de Chinese kool klein
3

Schil de gember en snijd fijn. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de Chinese kool in de lengte in kwarten en vervolgens in de breedte in fijne repen. Snijd de tomaat klein.

4

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak de gember en knoflook 1 minuut op laag vuur. Voeg de Chinese kool en komijnpoeder toe en roerbak 1 minuut op hoog vuur. Voeg de sojasaus, tomaat en gemalen peper toe en roerbak 5 minuten.

Voeg de rijst bij de groenten
5

Voeg daarna de rijst bij de groenten en bak, afgedekt, 5 minuten op matig vuur. Schep tussendoor een keer om.

Bak het ei
6

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan, breek het ei voorzichtig boven de pan en bak een spiegelei (meerdere eieren kunnen naast elkaar in de pan). Bestrooi met peper en zout.

7

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de honingpinda’s. Serveer met de zoetzure komkommer en het spiegelei.

Tip! Ben je geen liefhebber van een spiegelei? Kluts dan het ei in een kom en bak hiervan een omelet. Wil je de smaak van het ei een twist geven? Fruit dan een stukje fijngesneden gember in de koekenpan en bak het ei in de gember.