Risotto met schelvis en peterseliewortel
Risotto met schelvis en peterseliewortel

Risotto met schelvis en peterseliewortel

met basilicumcrème en oude kaas

Vandaag in je box, de peterseliewortel! Deze 'vergeten groente' heeft een lekkere aparte kruidige smaak die doet denken aan peterselie, knolselderij en pastinaak.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Garlic

½ piece

Onion

400 g

Parsley root

75 g

Risotto rice

1 piece

Fillet of haddock

20 g

Lamb's lettuce

15 g

Grated aged Gouda

10 milliliters

Basil crème

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Olive oil

1.5 tablespoon

White wine vinegar

300 milliliters

Low sodium fish stock

1 tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories702 kcal
Energy (kJ)2937 kJ
Fat35 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate65 g
Sugar3 g
Dietary Fiber7.6 g
Protein29 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole
Tall-Sided Pan
Salad Bowl
Paper Towel

Cooking Steps

Snijden
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen. Schil de peterseliewortel en snijd in dunne plakjes.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 200 ml bouillon met 100 ml kokend water per persoon of gebruik natriumarme bouillon.

Peterseliewortel bakken
2

Verhit een hapjespan met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 el roomboter op gemiddeld vuur. Fruit de ui en knoflook 2 – 3 minuten. Voeg de peterseliewortelplakjes toe en bak 2 – 3 minuten.

Tip: De kabeljauw in dit gerecht is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en de groei van kinderen.

Risotto bereiden
3

Voeg de risottorijst toe aan de peterseliewortel en bak al roerend 1 minuut. Blus af met 1 el wittewijnazijn per persoon en voeg 1/3 van de bouillon toe. Laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer af en toe door.

Risotto garen
4

Voeg, zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de rest van de bouillon. De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is en vanbinnen nog een lichte bite heeft – dit duurt ongeveer 25 – 30 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de rijst nog verder te garen.

Schelvisfilet bakken
5

Dep de schelvisfilet droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vis 2 - 3 minuten per kant. Meng in een saladekom de veldsla met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: De kabeljauw in dit gerecht is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en de groei van kinderen.

Serveren
6

Roer vlak voor serveren de oude kaas en de basilicumcrème door de risotto en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de veldsla over de borden en schep de risotto erop. Serveer met de schelvisfilet.