Vandaag gebruik je rozemarijn om een frisse pasta te maken, maar dit kruid wordt ook vaak gebruikt in wat krachtigere gerechten zoals bijvoorbeeld stoofpotten, omdat de smaak goed behouden blijft. Door de ovenbereiding, krijgen de tomaat en courgette een intense, licht zoete smaak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Courgette
1 tl
Gedroogde rozemarijn
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Citroen
90 gram
Fettuccine
(Bevat Gluten)
2 gram
Crème fraîche
(Bevat Melk (inclusief lactose))
80 gram
Garnalen
(Bevat Schaaldieren)
1 el
Olijfolie
¼ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de courgette in halve plakken van 1/2 cm. Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier, bestrooi met de gedroogde rozemarijn en besprenkel met de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak 20 – 30 minuten in de oven, of tot de courgette bruin en gaar is.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn en snijd de tomaat in blokjes van 1 cm. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Kook ruim water in een pan met deksel en kook hierin de fettuccine, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Dep ondertussen de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de overige olijfolie in een hapjespan en bak de garnalen 3 – 4 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Haal de garnalen uit de pan en bewaar ingepakt in aluminiumfolie.
Verhit de zonnebloemolie in dezelfde hapjespan en fruit de knoflook 1 minuut op middellaag vuur. Voeg de blokjes tomaat toe en bak ze in 2 minuten zacht. Draai het vuur laag, voeg de crème fraîche toe en laat al roerend smelten. Meng per persoon 1/2 tot 1 el kookvocht van de fettuccine door de saus om hem wat vloeibaarder te maken. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de fettuccine toe aan de hapjespan en meng met de saus. Voeg vervolgens de helft van de courgette, de helft van de garnalen en per persoon 1 tl citroensap en 1/4 tl citroenrasp toe. Schep goed om.
Verdeel de fettuccine over de borden en garneer met de overige courgette en garnalen. Bestrooi naar smaak met de overige citroenrasp.