Romige garnalen Mexicaanse stijl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige garnalen Mexicaanse stijl

Romige garnalen Mexicaanse stijl

om te delen | met gefrituurde uitjes en limoen

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Labels:
Recept
Allergenen :
Schaaldieren
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Limoen

260 gram

Grote garnalen

(Bevat Schaaldieren)

50 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 zakje(s)

Mexicaanse kruiden

30 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1354 kJ
Energie (kcal)324 kcal
Vetten21.1 g
waarvan verzadigd6.2 g
Koolhydraten11.7 g
waarvan suikers3.7 g
Vezels2.2 g
Eiwitten22.3 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Large Frying Pan
Kleine kom

Instructies

1
  • Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp. Halveer de limoen.
  • Pel en rasp de knoflook fijn.
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de garnalen en knoflook toe en bak 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
3
  • Pers de helft van de limoen uit in een kleine kom en voeg de Mexicaanse kruidenmix, zure room en mayonaise toe.
  • Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
4
  • Verdeel de romige saus over een serveerschaal.
  • Leg de garnalen erbovenop en strooi de gefrituurde uitjes erover.
  • Snijd de overige limoen in partjes en serveer eventueel ernaast.