Linguine is Italiaans voor: a) linten, b) tongetjes of c) lijnen? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
160 gram
Broccoli
½ stuk(s)
Sjalot
1 stuk(s)
Knoflookteen
35 gram
Semi-gedroogde tomaten
90 gram
Spaghetti
⅓ zakje(s)
Gedroogde oregano
40 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Geraspte belegen geitenkaas
10 gram
Walnootstukjes
naar smaak
Peper en zout
75 ml
Zoutarme groentebouillon
½ el
Olijfolie
Bereid de bouillon. Kook ruim water in een pan met deksel voor de linguine en de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn.
Tip: Walnoot is de enige noot die het plantaardige omega 3-vetzuur ALA bevat - goed voor je hart, bloedvaten én je hersenen.
Snijd de semi-gedroogde tomaten klein.Kook de linguine, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel.Voeg na 5 – 7 minuten de broccoli toe aan de linguine. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Tip: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere vitamine B, C en E, én calcium, kalium en ijzer.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot, knoflook en gedroogde oregano 2 - 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de bouillon en de kookroom toe en breng aan de kook. Voeg de linguine, broccoli en de helft van de geitenkaas toe en verhit nog 1 minuut. Meng er de semi-gedroogde tomaten door en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Houdt niet iedereen van geitenkaas? Serveer dan alle geitenkaas apart op tafel.
Verdeel de pasta over de borden. Bestrooi met de overige geitenkaas en de walnootstukjes.
Tip: Houd je van een geroosterde smaak? Verhit dan een koekenpan op hoog vuur en rooster de walnootstukjes tot ze beginnen te kleuren.