Rundergehaktballetjes in pittige tomatensaus
Rundergehaktballetjes in pittige tomatensaus

Rundergehaktballetjes in pittige tomatensaus

Met kruidencouscous

Deze kruidige couscous maak je lekker fris door munt en krulpeterselie toe te voegen. De mini-romaine krijgt een speciale behandeling: je bakt deze kort in het bakvet van de gehaktballetjes. Hierdoor krijgt de couscous extra veel smaak.

Allergens:
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Rode peper

1 unit

Tomaat

100 milliliters

Passata

85 g

Volkoren couscous

(Contains Gluten)

3 unit

Gekruide rundergehaktballetjes

12 leaves

Verse munt

(May be present Celery)

5 bunch

Verse krulpeterselie

(May be present Celery)

½ unit

Mini-romaine sla

Not included in your delivery

¼ tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3222 kJ
Calories770 kcal
Fat35 g
Saturated Fat16.3 g
Carbohydrate66 g
Sugar10.6 g
Dietary Fiber12 g
Protein45 g
Salt1.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Tall-Sided Pan
Saucepan

Cooking Steps

wellen
1

Kook 175 ml water per persoon voor de couscous. Laat de couscous met een snuf zout, 10 minuten afgedekt wellen in een kom.

snijden
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsen van de rode peper en snijd deze fijn. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Hak de verse kruiden fijn. Snijd de mini-romaine in reepjes.

Bakken
3

Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de rundergehaktballetjes, afgedekt, in 6 – 8 minuten gaar. Voeg de balletjes daarna toe aan de tomatensaus uit stap 4, of bewaar even apart als de saus nog niet klaar is. De koekenpan met bakvet heb je nog nodig!

saus
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een steelpan op hoog vuur en bak de knoflook en rode peper 2 minuten. Verlaag het vuur en blus af met de tomatenpassata, de tomatenblokjes en 2 el water per persoon. Laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Schep de gehaktballetjes door de tomatensaus.

bakken
5

Schep de couscous, de mini-romaine en de kruiden in het bakvet van de gehaktballetjes in de koekenpan. Roer de overige roomboter erdoor en breng op smaak met peper en zout.

6

Proef de couscous en breng op smaak met extra vierge olijfolie en eventueel peper en zout. Serveer de kruidencouscous met de gehaktballetjes in tomatensaus.