Parelcouscoussalade met avocadodip en witte kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Parelcouscoussalade met avocadodip en witte kaas

met tomaat en verse kruiden

Vandaag geen verse avocado maar een avocadodip in je box! Dit (h)eerlijke product is gemaakt van geredde avocado's. Dat is pas verantwoord genieten!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Sulfiet
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

75 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

4 ml

Olijfolie met citroen

50 gram

Geitenkaasbolletjes met honing

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Veldsla

8 ml

Balsamicocrème

(Bevat Sulfiet)

20 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

10 gram

Verse bladpeterselie & basilicum

½ stuk(s)

Avocado

125 gram

Rode cherrytomaten

Zelf toevoegen

300 ml

Water

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Witte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3865 kJ
Energie (kcal)924 kcal
Vetten51.5 g
waarvan verzadigd12.7 g
Koolhydraten87.5 g
waarvan suikers28.6 g
Vezels11.5 g
Eiwitten23.9 g
Zout0.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

1

 

 

2
  • Chop the onion as finely as possible.
  • Halve and pit the avocado, then remove the skin and slice the flesh.
  • Quarter the cherry tomatoes and finely chop the parsley and basil leaves.
  • Heat a clean frying pan over high heat and toast the walnuts.
  • Turn of the heat and add half of the honey, mix well to make sure all nuts are coated with the honey (see Tip).

Tip: Be carefull, this can be hot! Let the walnuts cool down first before touching them.

3
  •  

 

4
  • Transfer the tomatoes, the fresh herbs and the lamb's lettuce to the giant couscous and mix well to combine. Season to taste with salt and pepper.
  • Serve the giant couscous salad on plates and top with the avocado.
  • Top with the goat cheese pearls and garnish with the walnuts and the crema di balsamico.

Did you know.. tomatoes are high in vitamins A, C and E, as well as lycopene, an antioxidant which protects our cells against damage. The riper the tomato, the richer it is in lycopene!