Salade met kip en hummusdressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Salade met kip en hummusdressing

Salade met kip en hummusdressing

met witte kaas, puntpaprika en olijven

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Op zoek naar een snelle en gezonde maaltijd? Deze salade is snel te maken en zit vol smaak door de hummusdressing, olijven en witte kaas.

Allergenen :
Sulfiet
Sesamzaad
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

120 gram

Rucola en veldsla

200 gram

Kipfiletreepjes

120 gram

Hummus

(Bevat Sulfiet, Sesamzaad, Mosterd)

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

30 gram

Leccino-olijven

50 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)479 kcal
Energie (kJ)2002 kJ
Vetten29.13 g
waarvan verzadigd7.6 g
Koolhydraten10.92 g
waarvan suikers4.2 g
Vezels5.94 g
Eiwitten34 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Koekenpan
Kom
Kleine kom
Saladekom

Instructies

1
  • Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de kip in 4 - 6 minuten goudbruin.
  • Breng op smaak met peper en zout.
2
  • Pers de citroen uit boven een kleine kom.
  • Meng in een kom de hummus, 1 el citroensap en 2 el water tot een dressing. Voeg eventueel wat extra water toe als de dressing nog te dik is.
  • Breng op smaak met peper en zout.
3
  • Snijd de puntpaprika in dunne halve ringen en halveer de olijven.
  • Snijd de kip in plakjes.
  • Meng in een saladekom de slamix, de paprika en de olijven met de dressing.
4
  • Verdeel de salade over diepe borden.
  • Leg de plakjes kip op de salade.
  • Verkruimel de witte kaas erover.