Salade met peer, pittige blauwe kaas en walnoot
Salade met peer, pittige blauwe kaas en walnoot

Salade met peer, pittige blauwe kaas en walnoot

Met gepofte aardappel en courgettelinten

Net als aardbeien met balsamicoazijn, watermeloen met feta, of appel met makreel vormen peer en blauwe kaas een verrassend lekkere combinatie. Het geheim zit hem bij dit duo in de combinatie van vet, zout en zuur. De walnoten waarmee je de salade garneert zorgen niet alleen voor een lekkere bite, het zijn ook nog eens de enige noten die rijk zijn aan omega 3-vetzuren. Deze beschermen je tegen hart- en vaatziekten.

Allergens:
Tree nuts
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Vastkokende aardappelen

15 g

Walnoten

(Contains Tree nuts May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

½ unit

Courgette

½ unit

Peer

40 g

Gemengde sla

40 g

Danablu

(Contains Milk)

¼ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ teaspoon

Wittewijnazijn

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2768 kJ
Calories662 kcal
Fat37 g
Saturated Fat11.8 g
Carbohydrate60 g
Sugar20.6 g
Dietary Fiber8 g
Protein19 g
Salt1.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet
Aluminum Foil
Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Aardappelen poffen
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in kwarten, snijd de eventuele grotere aardappelen in zessen. Verdeel de aardappelen over 1 vel aluminiumfolie per persoon, besprenkel met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Vouw de pakketjes dicht, leg ze op een bakplaat en pof de aardappelen 35 – 40 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn.

Snijden
2

Hak ondertussen de walnoten grof. Schaaf of snijd de courgette in lange dunne linten. Halveer de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer met schil in parten.

Courgette bakken
3

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de walnoten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de courgettelinten 8 – 10 minuten op middelhoog vuur. Haal de courgettelinten uit de pan en meng in een saladekom met wittewijnazijn, peper en zout. De courgettelinten mogen afkoelen.

Peer bakken
4

Smelt ondertussen de roomboter in een andere koekenpan en bak de partjes peer 8 – 16 minuten op middelhoog vuur, of tot de buitenkant begint te kleuren. Wanneer de peer nog hard is, zal het wat langer duren voor de peer zacht gebakken is. Blus de peer af met de zwarte balsamicoazijn, haal uit de pan en bewaar apart.

Salade mengen
5

Meng de gemengde sla met de (afgekoelde) courgettelinten in een kom. Voeg eventueel extra vierge olijfolie toe en breng op smaakmet peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de gepofte aardappelen over de borden. Schep de salade ernaast en garneer de salade met de peer, de danablu en de walnoten.