Salade met peer, pittige blauwe kaas en walnoot
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Salade met peer, pittige blauwe kaas en walnoot

Salade met peer, pittige blauwe kaas en walnoot

met gepofte aardappelen en courgettelinten

Wist je dat Danablu een beschermde status heeft? Het mag enkel in Denemarken gemaakt worden, van Deense koemelk.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Philips Airfryer
Allergenen :
Noten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Vastkokende aardappelen

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Peer

½ stuk(s)

Rode ui

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)

40 gram

Gemengde sla

40 gram

Danablu

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ tl

Wittewijnazijn

¼ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2594 kJ
Energie (kcal)620 kcal
Vetten34 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers12 g
Vezels8 g
Eiwitten17 g
Zout1 g

Benodigdheden

Bakplaat
Aluminiumfolie
Koekenpan
Saladekom
Kom

Instructies

Aardappelen poffen
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in kwarten. Snijd de eventuele grotere aardappelen in zessen. Verdeel de aardappelen over 1 vel aluminiumfolie per persoon, besprenkel met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Vouw de pakketjes dicht, leg ze op een bakplaat en pof de aardappelen 35 – 40 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn.

Snijden
2

Schaaf of snijd de courgette in lange dunne linten. Halveer de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer met schil in parten. Snipper de rode ui.

Courgette bakken
3

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de walnoten. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de courgettelinten 8 – 10 minuten op middelhoog vuur. Haal de courgettelinten uit de pan en meng in een saladekom met de rode ui, wittewijnazijn, peper en zout. De courgettelinten mogen afkoelen.

Peer bakken
4

Smelt ondertussen de roomboter in een andere koekenpan en bak de partjes peer 8 – 16 minuten op middelhoog vuur, of tot de buitenkant begint te kleuren. Wanneer de peer nog hard is, zal het wat langer duren voor de peer zacht gebakken is. Blus de peer af met de zwarte balsamicoazijn, haal uit de pan en bewaar apart.

Salade mengen
5

Voeg de gemengde sla toe aan de saladekom met de (afgekoelde) courgettelinten en rode ui. Voeg eventueel een scheutje extra vierge olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de gepofte aardappelen over de borden. Schep de salade ernaast en garneer de salade met de peer, de blauwe kaas en de geroosterde walnootstukjes.