Wist je dat Danablu een beschermde status heeft? Het mag enkel in Denemarken gemaakt worden, van Deense koemelk.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Vastkokende aardappelen
½ unit
Courgette
½ unit
Peer
½ unit
Rode ui
10 g
Walnootstukjes
(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)
40 g
Gemengde sla
40 g
Danablu
(Contains Milk)
1 tablespoon
Olijfolie
½ teaspoon
Wittewijnazijn
¼ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
1 teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
to taste
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in kwarten. Snijd de eventuele grotere aardappelen in zessen. Verdeel de aardappelen over 1 vel aluminiumfolie per persoon, besprenkel met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Vouw de pakketjes dicht, leg ze op een bakplaat en pof de aardappelen 35 – 40 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn.
Schaaf of snijd de courgette in lange dunne linten. Halveer de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer met schil in parten. Snipper de rode ui.
Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de walnoten. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de courgettelinten 8 – 10 minuten op middelhoog vuur. Haal de courgettelinten uit de pan en meng in een saladekom met de rode ui, wittewijnazijn, peper en zout. De courgettelinten mogen afkoelen.
Smelt ondertussen de roomboter in een andere koekenpan en bak de partjes peer 8 – 16 minuten op middelhoog vuur, of tot de buitenkant begint te kleuren. Wanneer de peer nog hard is, zal het wat langer duren voor de peer zacht gebakken is. Blus de peer af met de zwarte balsamicoazijn, haal uit de pan en bewaar apart.
Voeg de gemengde sla toe aan de saladekom met de (afgekoelde) courgettelinten en rode ui. Voeg eventueel een scheutje extra vierge olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de gepofte aardappelen over de borden. Schep de salade ernaast en garneer de salade met de peer, de blauwe kaas en de geroosterde walnootstukjes.