Wist je dat walnoot de enige noot is die ALA bevat? ALA is een plantaardig omega 3-vetzuur - goed voor je hart, bloedvaten en hersenen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Witlof
½ stuk(s)
Peer
½ stuk(s)
Ui
10 gram
Walnootstukjes
(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
40 gram
Blauwekaasblokjes
(Bevat Melk (inclusief lactose))
60 gram
Slamix met radicchio, rucola en bladsla
1 el
Olijfolie
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
½ tl
Wittewijnazijn
¼ el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van maximaal 1 cm. Snijd de onderkant van de witlofstronken en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd de witlof in dunne reepjes. Halveer de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer in partjes. Snipper de ui.
Verdeel de witlof over een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de witlofreepjes 5 - 8 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn. Haal de witlof uit de oven en meng in een saladekom met de ui, wittewijnazijn, peper en zout (zie Tip).
Tip: Je serveert de ui rauw. Houd je hier niet van? Bak de ui dan in de volgende stap mee met de aardappelblokjes.
Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de walnootstukjes. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de aardappelblokjes 15 - 20 minuten.
Verhit ondertussen 1/4 el roomboter per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de peerpartjes 8 – 16 minuten, of tot de buitenkant begint te kleuren. Als de peer nog hard is zal het wat langer duren voor hij zacht gebakken is. Blus de peer af met de zwarte balsamicoazijn, haal uit de pan en bewaar apart.
Weetje: Peer bevat bijzonder veel vezels. Met 1 peer zit je al op ongeveer 1/6 van de ADH. Een lekkere en gezonde toevoeging aan je maaltijd dus, of voor tussendoor.
Voeg de gemengde sla toe aan de saladekom en meng met de witlof en ui. Voeg eventueel een scheutje extra vierge olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de gebakken aardappelen over de borden. Schep de salade ernaast en garneer met de peer, blauwe-kaasblokjes en geroosterde walnootstukjes.