Salade met peer, pittige blauwe kaas en walnoot
Salade met peer, pittige blauwe kaas en walnoot

Salade met peer, pittige blauwe kaas en walnoot

met aardappelen en courgettelinten

Wist je dat walnoot de enige noot is die ALA bevat? ALA is een plantaardig omega 3-vetzuur - goed voor je hart, bloedvaten en hersenen.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Walnuts
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

¾ piece

Courgette

½ piece

Pear

½ piece

Onion

10 g

Chopped walnuts

(Contains Walnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

30 g

Mixed leaves of lamb's lettuce, arugula & baby spinach

40 g

Blue cheese cubes

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Balsamic vinegar

½ teaspoon

White wine vinegar

¼ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2652 kJ
Calories634 kcal
Fat33.9 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate58.5 g
Sugar13.5 g
Dietary Fiber12.3 g
Protein18.6 g
Salt1.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Peeler or Cheese Slicer
Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van maximaal 1 cm. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de courgette. Halveer de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer in partjes. Snipper de ui.

Courgette bereiden
2

Verdeel de courgettelinten over een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de courgettelinten 8 - 10 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn. Haal de courgette uit de oven en meng in een saladekom met de ui, wittewijnazijn, peper en zout (zie Tip).

Tip: Je serveert de ui rauw. Houd je hier niet van? Bak de ui dan in de volgende stap mee met de aardappelblokjes.

Aardappelblokjes bakken
3

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de walnootstukjes. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de aardappelblokjes 15 - 20 minuten.

Peer bakken
4

Verhit ondertussen 1/4 el roomboter per persoon in een tweede koekenpan op middelhoog vuur en bak de peerpartjes 8 - 16 minuten, of tot de buitenkant begint te kleuren. Als de peer nog hard is zal het wat langer duren voor hij zachtgebakken is. Blus de peer af met de zwarte balsamicoazijn, haal uit de pan en bewaar apart.

Weetje: Peer bevat bijzonder veel vezels. Met 1 peer zit je al op ongeveer 1/6 van de ADH. Een lekkere en gezonde toevoeging aan je maaltijd dus, of voor tussendoor.

Salade mengen
5

Voeg de gemengde sla toe aan de saladekom en meng met de courgettelinten en ui. Voeg eventueel een scheutje extra vierge olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de gebakken aardappelen over de borden. Schep de salade ernaast en garneer met de peer, blauwekaasblokjes en geroosterde walnootstukjes.