Zalmfilet met spaghetti in roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zalmfilet met spaghetti in roomsaus

Zalmfilet met spaghetti in roomsaus

met courgette en sperziebonen

Naast het neusje heb je ook het huidje van de zalm. Dat hebben we bewust laten zitten, omdat het zorgt voor extra smaak en gezonde omega 3-vetzuren bevat.

Labels:
Familie
Allergenen :
Tarwe
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Spaghetti

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat Vis)

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Courgette

50 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

75 gram

Sperziebonen

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3382 kJ
Energie (kcal)808 kcal
Vetten38.7 g
waarvan verzadigd10.5 g
Koolhydraten74.8 g
waarvan suikers10.7 g
Vezels10.6 g
Eiwitten36.1 g
Zout0.7 g

Benodigdheden

Grote pan
Hapjespan
Koekenpan

Instructies

1

Breng ruim water aan de kook in een grote pan voor de spaghetti en sperziebonen. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer de sperziebonen. Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes.

2

Kook de spaghetti, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Voeg na 4 minuten de sperziebonen toe. Giet daarna af.

3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de courgette toe en bak nog 2 - 3 minuten mee. 

Zalm bakken
4

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de zalmfilet 3 - 5 minuten op de huid. Verlaag het vuur en bak de zalm nog 1 – 2 minuten op de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.

5

Voeg de kookroom aan de hapjespan met courgette en verkruimel 1/4 groentebouillonblokje per persoon boven de saus. Laat 3 - 4 minuten op laag vuur sudderen. Voeg de gekookte spaghetti en sperziebonen toe aan de saus en meng door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de spaghetti met roomsaus over de borden. Leg de gebakken zalm hierop.