Hartige kerstboom van bladerdeeg
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hartige kerstboom van bladerdeeg

Hartige kerstboom van bladerdeeg

om te delen | met rode pesto en vers basilicum

Maak de feestdagen compleet met onze speciale amuses. Crostini's met burrata, blini's met zalm of een winterse borrelplank - allemaal heerlijke hapjes die je diner nóg feestelijker maken!

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

80 gram

Rode pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten)

75 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1

[Plantaardige] melk

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4267 kJ
Energie (kcal)1020 kcal
Vetten75.4 g
waarvan verzadigd30.2 g
Koolhydraten61.3 g
waarvan suikers4.1 g
Vezels8.2 g
Eiwitten21.8 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  • Rol het bladerdeeg uit. Snijd een strook van ongeveer 2 cm breed van de lange kant van het deeg. Houd de strook apart.
  • Snijd een grote driehoek uit het overgebleven deeg. Dit wordt de kerstboom. 
  • Leg de grote driehoek op een bakplaat met bakpapier. Leg de lange strook in het midden van het deeg. Zorg ervoor dat de strook aan de onderkant uitsteekt, zodat het lijkt op een boomstam.
2
  • Verdeel de kaas en 2/3 van de pesto over de driehoek. 
  • Leg de kleinere deegdriehoekjes, die over zijn van de vorige stap, op de bovenkant van de boom en druk zachtjes aan. 
  • Snijd, om de takken te maken, stroken van 3 cm dik uit beide zijden van de driehoek, in de richting van het midden. Zorg ervoor dat je niet door de stam snijd.
  • Draai de takken 1 of 2 keer.    
3
  • Bestrijk de boom met een scheutje melk en bestrooi met sesamzaadjes. 
  • Bak de kerstboom 15 - 20 minuten in de oven, of tot goudbruin.
4
  • Leg de kerstboom op een serveerschaal. 
  • Garneer met kleine toefjes pesto en verse basilicumblaadjes, zodat ze op kerstversieringen lijken.