De zachte schelvis serveer je vandaag met gesmoorde prei en mosterd. Dit serveer je samen met in de schil gekookte nicola aardappelen en gekarameliseerde witlof.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Vastkokende aardappelen
1 unit
Witlof
1 unit
Prei
¼ teaspoon
Nootmuskaat
1 teaspoon
Geel mosterdzaad
(Contains Mustard)
1 unit
Schelvisfilet zonder huid
(Contains Fish)
1 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
1 teaspoon
Honing
1 teaspoon
Mosterd
to taste
Peper en zout
Was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de witlof in de lengte in parten. Laat de harde kern zitten, zodat de bladeren aan de stronk blijven zitten.
Verhit de helft van de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en bak de witlof 1 minuut op hoog vuur. Zet het vuur lager, besprenkel de witlof met honing, bestrooi met peper en zout en karameliseer de witlof, afgedekt, 12 - 15 minuten op middellaag vuur. Schep tussendoor voorzichtig om. Haal vervolgens uit de pan en houd warm in aluminiumfolie.
Snijd ondertussen de prei in ringen en rasp de nootmuskaat met een fijne rasp.
Verhit vervolgens een andere pan met deksel op middelhoog vuur en rooster het mosterdzaad 1 minuut. Voeg prei, de nootmuskaat, mosterd en 2 el water per persoon toe aan de pan en smoor de prei, afgedekt, 10 - 12 minuten op middellaag vuur. Breng vervolgens goed op smaak met peper en zout.
Verhit de overige roomboter in een koekenpan en bak de schelvis 2 - 3 minuten aan elke kant. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de aardappelen, prei, witlof en schelvis over de borden. Garneer met een snufje nootmuskaat naar smaak.