Schelvis met knoflookbotersaus
Schelvis met knoflookbotersaus

Schelvis met knoflookbotersaus

met prei en sperziebonen

Het loont om een ui zorgvuldig te pellen - van alle ringen zit in de buitenste de meeste voedingsstoffen!

Tags:
Calorie Smart
Family
Allergens:
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

¾ piece

Leek

75 g

Green beans

½ piece

Onion

1.5 piece

Garlic

2.5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Celery)

1 piece

Fillet of haddock

(Contains Fish)

Not included in your delivery

50 milliliters

Low sodium vegetable stock

1 teaspoon

Mustard

1 teaspoon

White wine vinegar

1 tablespoon

Flour

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Olive oil

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2916 kJ
Calories697 kcal
Fat32.1 g
Saturated Fat14.2 g
Carbohydrate66.3 g
Sugar6 g
Dietary Fiber15.6 g
Protein30.9 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Casserole with Lid
Small Bowl
Plate
Tall-Sided Pan
Paper Towel

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Was de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de prei 2 keer in de breedte zodat er 3 kortere stukken ontstaan. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 2 gelijke stukken. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zitten boordevol vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau en vitamine C voor een sterke weerstand.

Groenten bakken
2

Meng in een kom de aardappelen met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 40 minuten in de oven. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de prei, de helft van de knoflook en de helft van de ui 3 - 4 minuten. Blus af met de bouillon en voeg de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook. Kook 10 - 12 minuten, of tot de bonen beetgaar zijn. Giet daarna af en bewaar apart. De groenten mogen afkoelen.

Vinaigrette mengen
3

Maak in een kleine kom een vinaigrette van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn en 1 tl mosterd. Meng met de overige ui en breng op smaak met peper en zout. Hak de bladpeterselie fijn.

Vis bakken
4

Strooi 1 el bloem per persoon uit over een bord. Dep de vis droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Wentel de vis door de bloem. Verhit, wanneer de aardappelen bijna klaar zijn, 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur en bak de vis 1 - 2 minuten per kant. Haal uit de pan en verdeel over de borden. Verdeel de peterselie over de vis.

Botersaus maken
5

Voeg 1/2 el roomboter per persoon en de overige knoflook toe aan de koekenpan van de vis. Laat de roomboter smelten op hoog vuur en wacht tot de roomboter lichtbruin en schuimig is. Breng op smaak met peper en zout en schenk de gesmolten roomboter met knoflook over de vis.

Serveren
6

Meng de sperziebonen en prei met vinaigrette naar smaak. Verdeel de groenten over de borden met vis. Serveer met de geroosterde aardappelen.