Siciliaanse orzo met gekruid kipgehakt en zoete rozijnen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Siciliaanse orzo met gekruid kipgehakt en zoete rozijnen

Siciliaanse orzo met gekruid kipgehakt en zoete rozijnen

Deze pasta maak je met gekruid kipgehakt, broccoli, rozijnen, pijn-boompitten en pecorino. Een klassieke Siciliaanse combinatie die gemakkelijk te bereiden is. Buon appetito e saluti dalla Sicilia!

Allergenen :
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Broccoli

70 gram

Orzo

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)

20 gram

Rozijnen

(Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)

10 gram

Pijnboompitten

(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

25 gram

Geraspte pecorino

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

500 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3318 kJ
Energie (kcal)793 kcal
Vetten33 g
waarvan verzadigd10.2 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers22.4 g
Vezels11 g
Eiwitten44 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Wok

Instructies

1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de broccoli en de orzo.

2

Snipper de rode ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.

3

Kook de broccoli en orzo, afgedekt, 8 minuten in de pan met deksel. Voeg halverwege de rozijnen toe. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui, knoflook en pijnboompitten 2 minuten op laag vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak in 4 - 5 minuten rul op middelhoog vuur.

5

Voeg vervolgens de broccoli, orzo en het grootste deel van de pecorino toe aan de wok of hapjespan, verhit 2 – 3 minuten op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige pecorino.