Pecorino en rozijnen zijn typerend voor Siciliaanse gerechten en laten de Arabische invloeden zien op deze keuken.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
160 gram
Broccoli
70 gram
Orzo
7.5 gram
Rozijnen
10 gram
Walnootstukjes
100 gram
Kipgehakt met Italiaanse kruiden
10 gram
Geraspte pecorino DOP
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
250 ml
Zoutarme groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
½ el
Olijfolie
Pour l’orzo et le brocoli, préparez le bouillon dans la casserole (voir conseil). Émincez l’oignon rouge en demi-rondelles et écrasez ou émincez l'ail.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebuik dan een half bouillonblokje per 500 ml kokend water.
Détaillez le bouquet de brocoli en fleurettes et la tige en dés.
Tip: Je gebruikt niet alle orzo in dit recept. De overige orzo kan je bijvoorbeeld meekoken in een soep of verwerken in een salade als lunch.
Dans la casserole, faites cuire l’orzo 8 minutes à couvert. Après 2 minutes, ajoutez-y le brocoli, puis les raisins secs au bout de 4 minutes. Ensuite, égouttez et réservez sans couvercle (voir conseil).
Pendant ce temps, faites chauffer l’huile d’olive dans la sauteuse et faites-y revenir l’oignon rouge, l’ail et les noix concassées 2 minutes à feu doux. Ajoutez le poulet haché et faites-le cuire 4 à 5 minutes à feu moyen-vif en l’émiettant.
Tip: Wist je dat dit gerecht ongeveer 250 gram groente bevat en meer vitamine C dan de ADH?