Deze week reis je door de keuken van Singapore. Ontdek verrassende smaakcombinaties en maak met dit recept in je box kans op 2 vliegtickets van Singapore Airlines naar Australië, Nieuw-Zeeland, Thailand, Indonesië of Singapore!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
50 g
Mie noodles
(Contains Wheat)
1 piece
Pork belly
80 g
Shrimp
(Contains Crustaceans)
10 g
Garlic-ginger-chili mix
1 piece
Shallot
1 piece
Romano pepper
1 piece
Scallions
50 g
Beansprouts
10 milliliters
Fish sauce
(Contains Fish)
10 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
½ sachet(s)
East Asian-style sauce
(Contains Soy, Wheat)
15 g
Crispy fried onions
(Contains Wheat May be present Sesame, Gluten, Peanuts, Tree nuts)
¼ piece
Lime
5 g
Fresh coriander
(May be present Celery)
1.5 tablespoon
Sunflower oil
25 milliliters
Low sodium vegetable stock
teaspoon
Sambal
Snijd de sjalot in dunne halve ringen. Snijd de puntpaprika in dunne ringen. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar (zie Tip). Snijd de limoen in partjes. Was de taugé en bewaar apart. Hak de koriander grof.
Tip: Hoe dunner je de groenten snijdt, hoe sneller ze gaar worden tijdens het wokken.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Kook de noedels in de pan met deksel, afgedekt, in 4 - 5 minuten gaar. Giet de noedels af en spoel onder koud water. Roer goed door en laat de noedels uitlekken. Bereid de bouillon (zie Tip).
Tip: Is het lastig om 25 ml bouillon per persoon te bereiden? Bereid dan 500 ml bouillon met 1 bouillonblokje en meet daarna de juiste hoeveelheid af. De overige bouillon kun je invriezen voor een volgende keer of bewaren voor een klein lunchsoepje de volgende dag.
Snijd de speklappen in dunne reepjes van maximaal 1 cm. Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een wok en bak de spekreepjes op hoog vuur in 4 - 5 minuten krokant.
Voeg de sjalot toe en bak in 3 - 4 minuten bruin. Voeg daarna de garnalen, de gesneden paprika, het witte gedeelte van de bosui, knoflook, gember en rode peper toe. Wok 2 - 3 minuten mee.
Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.
Mix ondertussen in een kleine kom de groentebouillon, sojasaus, vissaus, zoete Aziatische saus, eventueel sambal naar smaak en per persoon: 1/2 el zonnebloemolie en het sap van 1 limoenpartje. Meng de saus goed door elkaar met een garde of een vork. Zet het vuur laag en voeg de noedels en de helft van de taugé toe aan de pan. Schep het geheel goed door elkaar en voeg dan de saus toe. Meng nog eens goed door.
Verdeel de Hokkien Mee over de borden en garneer met de overige taugé, het groene gedeelte van de bosui, de gefrituurde uitjes en de koriander. Serveer met de overige limoenpartjes en eventueel extra sambal naar smaak.