Smashed potatoes met kaas en spekreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Smashed potatoes met kaas en spekreepjes

Smashed potatoes met kaas en spekreepjes

om te delen | met uienchutney, zure room en bieslook

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten.

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd45 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

400 gram

Aardappelen

100 gram

Spekreepjes

100 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse bieslook

40 gram

Pikante uienchutney

Zelf toevoegen

1.75 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2545 kJ
Energie (kcal)608 kcal
Vetten35.9 g
waarvan verzadigd14.8 g
Koolhydraten45.2 g
waarvan suikers8.7 g
Vezels6.5 g
Eiwitten22.2 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Aluminiumfolie
Kom
Koekenpan

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Halveer de aardappelen in de breedte en voeg toe aan een ovenschaal.
  • Besprenkel met 1/2 el olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Schep om en verdeel de aardappelen gelijkmatig over de ovenschaal, met de snijkant naar beneden.
  • Pel de knoflook. Wikkel de knoflook met 1/4 el olijfolie in een klein stukje aluminiumfolie.
2
  • Rooster de aardappelen 20 minuten bovenin de oven.
  • Haal de aardappelen na 20 minuten uit de oven en plet ze lichtjes met de bodem van een kom.
  • Besprenkel met 1/2 el olijfolie en bak ze in 10 - 15 minuten goudbruin en knapperig.
  • Bak de in aluminiumfolie gewikkelde knoflook de laatste 10 - 12 minuten mee in de oven.
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de spekreepjes toe. Bak 4 - 5 minuten.
  • Snijd ondertussen de bieslook fijn.
  • Plet de knoflook in een kom met een vork.
  • Voeg 2/3 van de bieslook en de zure room toe en meng goed.
4
  • Haal de aardappelen wanneer ze gaar zijn uit de oven en schep de uienchutney eroverheen. Bestrooi met de Italiaanse kaas.
  • Bak de aardappelen nog 4 - 5 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten is.
  • Haal de aardappelen met kaas uit de oven en schep ze in een serveerschaal.
  • Voeg een paar flinke scheppen kruidenroom aan toe. Verdeel de spekreepjes en de overige bieslook over het geheel.