Snelle pasta met gehakt en Mexicaanse twist
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle pasta met gehakt en Mexicaanse twist

Snelle pasta met gehakt en Mexicaanse twist

met paprika, cheddar en zure room

In de Mexicaanse kruidenmix zit gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - zo geef je een originele twist aan dit pastagerecht.

Labels:
Familie
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Half-om-halfgehakt

⅓ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

¼ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Groene paprika

90 gram

Penne

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

50 gram

Geraspte cheddar

25 gram

Biologische zure room

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)932 kcal
Energie (kJ)3897 kJ
Vetten48 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers11 g
Vezels6.1 g
Eiwitten49 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Gehakt bakken
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de penne.Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak het gehakt en de Mexicaanse kruiden 4 - 5 minuten. Haal het gehakt uit de pan en bewaar apart. Bewaar het bakvet in de pan. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes.

Groenten bakken
2

Kook de penne, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af, spoel af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit de hapjespan opnieuw op middelhoog vuur. Bak de knoflook en de ui 1 - 2 minuten.Voeg de paprika en tomatenblokjes toe en bak 6 - 8 minuten met het deksel op de pan.

Tip: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Mengen
3

Voeg de gekookte penne, het gebakken gehakt en de helft van de cheddar toe aan de hapjespan. Meng alles goed en breng op smaak met peper en zout. Verhit nog 2 - 3 minuten, of tot de pasta weer is opgewarmd.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan alleen wat cheddar als garnering. De overige cheddar kun je de volgende dag bijvoorbeeld gebruiken voor een omelet.

Serveren
4

Verdeel de pasta over de borden en schep er een lepel zure room bovenop. Garneer met de overige cheddar.