Dit gerecht heb je in recordtempo op tafel - mede door de snelkookfusilli die al in 3 minuten gaar is!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
65 g
Red cherry tomatoes
½ piece
Onion
1 piece
Garlic
100 g
Beef-pork mince
50 g
Bell pepper strips
½ can
Tinned cherry tomatoes
90 g
Quick-cook fusilli
2.5 g
Fresh basil
35 g
Tomato tapenade
15 g
Grated Italian cheese
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
Balsamic vinegar
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de fusilli. Halveer de rode cherrytomaten. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
Tip: Let jij op je calorie-inname? Kook dan 70 g fusilli per persoon en gebruik de helft van de kaas. Van de rest kun je de volgende dag een salade maken.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Roerbak het gehakt, de paprikareepjes, knoflook en ui 2 - 3 minuten.Voeg de gesneden cherrytomaten toe en bak 1 - 2 minuten. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de cherrytomaten uit blik. Meng goed en laat de saus op middelmatig vuur 6 - 8 minuten zachtjes pruttelen.
Kook de snelkookfusilli 2 - 3 minuten in de pan met deksel. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.Snijd het vers basilicum fijn. Roer de tomatentapenade door de saus en breng op smaak met peper en zout. Voeg de fusilli toe aan de tomatensaus en schep goed om.
Verdeel de pasta over de borden. Garneer met het vers basilicum en de geraspte Italiaanse kaas.