Snelle pasta met gehakt en tomatentapenade
Snelle pasta met gehakt en tomatentapenade

Snelle pasta met gehakt en tomatentapenade

met cherrytomaten, paprika en geraspte Italiaanse kaas

Dit gerecht heb je in recordtempo op tafel - mede door de snelkookfusilli die al in 3 minuten gaar is!

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

65 g

Red cherry tomatoes

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

100 g

Beef-pork mince

50 g

Bell pepper strips

½ can

Tinned cherry tomatoes

90 g

Quick-cook fusilli

2.5 g

Fresh basil

35 g

Tomato tapenade

15 g

Grated Italian cheese

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Balsamic vinegar

Nutrition Values

Calories929 kcal
Energy (kJ)3885 kJ
Fat41 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate89 g
Sugar19 g
Dietary Fiber7.8 g
Protein43 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Large Sautépan with Lid

Cooking Steps

Voorbereiding
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de fusilli. Halveer de rode cherrytomaten. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Kook dan 70 g fusilli per persoon en gebruik de helft van de kaas. Van de rest kun je de volgende dag een salade maken.

Tomatensaus maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Roerbak het gehakt, de paprikareepjes, knoflook en ui 2 - 3 minuten.Voeg de gesneden cherrytomaten toe en bak 1 - 2 minuten. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de cherrytomaten uit blik. Meng goed en laat de saus op middelmatig vuur 6 - 8 minuten zachtjes pruttelen.

Fusilli koken
3

Kook de snelkookfusilli 2 - 3 minuten in de pan met deksel. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.Snijd het vers basilicum fijn. Roer de tomatentapenade door de saus en breng op smaak met peper en zout. Voeg de fusilli toe aan de tomatensaus en schep goed om.

Serveren
4

Verdeel de pasta over de borden. Garneer met het vers basilicum en de geraspte Italiaanse kaas.