Spaanse omelet met vegetarische balletjes
Spaanse omelet met vegetarische balletjes

Spaanse omelet met vegetarische balletjes

met tomatensaus en courgette

Courgettes zijn eigenlijk vruchten, maar worden vaak als groenten behandeld. Ze bevatten weinig calorieën en zijn rijk aan vitamine C en vezels, waardoor ze een gezonde keuze zijn voor diverse maaltijden!

Tags:
Extra Veggies
Family
Veggie
Allergens:
Oats
Soy
Wheat
Barley
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

5 piece

Unbelievaballs from the Vegetarian Butcher

(Contains Oats, Soy, Wheat, Barley May be present Mustard, Celery)

100 g

Passata

½ piece

Onion

2 piece

Egg

(Contains Egg)

½ piece

Courgette

5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Celery)

150 g

Diced potato

½ piece

Garlic

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

1 teaspoon

Smoked paprika

Not included in your delivery

2 tablespoon

Olive oil

25 milliliters

[Plant-based] milk

½ teaspoon

Balsamic vinegar

½ teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3072 kJ
Calories734 kcal
Fat42.1 g
Saturated Fat7.6 g
Carbohydrate48.1 g
Sugar16 g
Dietary Fiber12.8 g
Protein34.3 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Fryingpan with lid
Saucepan
Large Plate
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelblokjes 12 - 14 minuten (zie Tip). Snipper de ui. Voeg de helft van de ui toe aan de pan met aardappelblokjes en bak 2 - 3 minuten mee. Meng ondertussen in een kom de eieren met de Siciliaanse kruiden, 25 ml melk per persoon, peper en zout.

Tip: Maak je dit gerecht voor meer dan 2 personen? Gebruik dan 2 koekenpannen.

Tomatensaus maken
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de overige ui en knoflook toe en fruit 1 - 2 minuten. Blus af met 1/2 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Voeg de passata, het paprikapoeder en 1/2 tl suiker per persoon toe en laat 4 - 5 minuten zachtjes koken. 

Aardappelomelet bakken
3

Voeg het eiermengsel toe aan de koekenpan met aardappelblokjes. Verlaag het vuur naar middellaag en bak, afgedekt, 7 - 9 minuten, of tot het ei gestold is. Haal het deksel van de pan, leg een groot bord over de pan en keer de pan met het bord erop om. Zet de pan terug op het vuur en laat de aardappelomelet in de pan glijden. Bak nog 2 - 3 minuten op de andere kant.

Courgette bakken
4

Snijd de courgette in staafjes van ongeveer 5 cm lang en 1 cm dik. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de courgettestaafjes 2 - 3 minuten. Voeg de vegetarische balletjes toe en bak 4 - 5 minuten verder. Draai regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.

Afmaken
5

Snijd de peterselie fijn. Voeg de vegetarische balletjes toe aan de pan met tomatensaus en verwarm 1 minuut mee. Snijd de aardappelomelet in 4 stukken. 

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Serveren
6

Verdeel de aardappelomelet en de courgettestaafjes over de borden. Schep de vegetarische balletjes met tomatensaus ernaast. Garneer met de peterselie.