Courgettes zijn eigenlijk vruchten, maar worden vaak als groenten behandeld. Ze bevatten weinig calorieën en zijn rijk aan vitamine C en vezels, waardoor ze een gezonde keuze zijn voor diverse maaltijden!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
5 piece
Unbelievaballs from the Vegetarian Butcher
(Contains Oats, Soy, Wheat, Barley May be present Mustard, Celery)
100 g
Passata
½ piece
Onion
2 piece
Egg
(Contains Egg)
½ piece
Courgette
5 g
Fresh flat leaf parsley
(May be present Celery)
150 g
Diced potato
½ piece
Garlic
½ sachet(s)
Sicilian-style herb mix
1 teaspoon
Smoked paprika
2 tablespoon
Olive oil
25 milliliters
[Plant-based] milk
½ teaspoon
Balsamic vinegar
½ teaspoon
Sugar
to taste
Salt and pepper
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelblokjes 12 - 14 minuten (zie Tip). Snipper de ui. Voeg de helft van de ui toe aan de pan met aardappelblokjes en bak 2 - 3 minuten mee. Meng ondertussen in een kom de eieren met de Siciliaanse kruiden, 25 ml melk per persoon, peper en zout.
Tip: Maak je dit gerecht voor meer dan 2 personen? Gebruik dan 2 koekenpannen.
Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de overige ui en knoflook toe en fruit 1 - 2 minuten. Blus af met 1/2 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Voeg de passata, het paprikapoeder en 1/2 tl suiker per persoon toe en laat 4 - 5 minuten zachtjes koken.
Voeg het eiermengsel toe aan de koekenpan met aardappelblokjes. Verlaag het vuur naar middellaag en bak, afgedekt, 7 - 9 minuten, of tot het ei gestold is. Haal het deksel van de pan, leg een groot bord over de pan en keer de pan met het bord erop om. Zet de pan terug op het vuur en laat de aardappelomelet in de pan glijden. Bak nog 2 - 3 minuten op de andere kant.
Snijd de courgette in staafjes van ongeveer 5 cm lang en 1 cm dik. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de courgettestaafjes 2 - 3 minuten. Voeg de vegetarische balletjes toe en bak 4 - 5 minuten verder. Draai regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de peterselie fijn. Voeg de vegetarische balletjes toe aan de pan met tomatensaus en verwarm 1 minuut mee. Snijd de aardappelomelet in 4 stukken.
Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!
Verdeel de aardappelomelet en de courgettestaafjes over de borden. Schep de vegetarische balletjes met tomatensaus ernaast. Garneer met de peterselie.