Spaghetti alla puttanesca met ansjovis en kappertjes
Spaghetti alla puttanesca met ansjovis en kappertjes

Spaghetti alla puttanesca met ansjovis en kappertjes

met een frisse salade

.

Allergens:
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

½

Anchovies

(Contains Fish)

15 g

Olives & capers

1 pack

Chopped tomatoes with basil

g

Spaghetti

½ piece

Romano pepper

65 g

Red cherry tomatoes

20 g

Arugula

1 pinch

Chili flakes

25 g

Grated Italian cheese

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

2 teaspoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories705 kcal
Energy (kJ)2950 kJ
Fat27 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate82 g
Sugar16 g
Dietary Fiber6.5 g
Protein28 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Snijden
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de spaghetti. Pers of snijd de knoflook fijn. Hak de ansjovis fijn. Snijd de olijven fijn.

Tip: Houd je van de smaak van ansjovis? Bewaar dan de olie van de ansjovis en gebruik die in de volgende stap in plaats van de olijfolie.

Tomatensaus maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middellaag vuur. Fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de ansjovis toe en bak deze 3 - 4 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes toe, meng goed door en laat 5 minuten, afgedekt, sudderen. Voeg de olijven, kappertjes en 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon toe en laat nogmaals 5 minuten sudderen zonder deksel op de pan.

Spaghetti koken
3

Kook de spaghetti, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Salade maken
4

Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en snijd de puntpaprika in ringen. Halveer de cherrytomaten. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl zwarte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng er de rucola, puntpaprika en cherrytomaten doorheen.

Op smaak brengen
5

Proef de tomatensaus en breng eventueel meer op smaak met peper en zout. Houd je van pittig, voeg dan enkele chilivlokken toe en meng goed door. Meng de spaghetti door de saus.

Tip: Er komt al veel zout af van de ansjovis. Proef daarom eerst voordat je extra zout toevoegt.

Serveren
6

Verdeel de spaghetti alla puttanesca over de borden en garneer met de geraspte Italiaanse kaas. Serveer de salade erbij.