.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
½
Ansjovis
(Bevat Vis)
15 gram
Olijf-kappertjesmix
1 pak(ken)
Tomatenblokjes met basilicum
gram
Spaghetti
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
65 gram
Rode cherrytomaten
20 gram
Rucola
1 snufje
Chilivlokken
25 gram
Geraspte Italiaanse kaas
½ el
Extra vierge olijfolie
2 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
½ el
Olijfolie
Kook ruim water in een pan met deksel voor de spaghetti. Pers of snijd de knoflook fijn. Hak de ansjovis fijn. Snijd de olijven fijn.
Tip: Houd je van de smaak van ansjovis? Bewaar dan de olie van de ansjovis en gebruik die in de volgende stap in plaats van de olijfolie.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middellaag vuur. Fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de ansjovis toe en bak deze 3 - 4 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes toe, meng goed door en laat 5 minuten, afgedekt, sudderen. Voeg de olijven, kappertjes en 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon toe en laat nogmaals 5 minuten sudderen zonder deksel op de pan.
Kook de spaghetti, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en snijd de puntpaprika in ringen. Halveer de cherrytomaten. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl zwarte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng er de rucola, puntpaprika en cherrytomaten doorheen.
Proef de tomatensaus en breng eventueel meer op smaak met peper en zout. Houd je van pittig, voeg dan enkele chilivlokken toe en meng goed door. Meng de spaghetti door de saus.
Tip: Er komt al veel zout af van de ansjovis. Proef daarom eerst voordat je extra zout toevoegt.
Verdeel de spaghetti alla puttanesca over de borden en garneer met de geraspte Italiaanse kaas. Serveer de salade erbij.