Weet jij hoe zuurkool wordt gemaakt? Ontdek het op ons blog!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
300 g
Vastkokende aardappelen
½ unit
Appel
20 g
Walnoten
(Contains Tree nuts May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)
3 unit
Kipmerguezworstjes
½ teaspoon
Gemalen kaneel
250 g
Zuurkool
½ tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
drizzle
Melk
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
Breng 400 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Was en schil de aardappelen (milva) grondig en snijd in parten. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat, zonder deksel, uitstomen.
Snijd ondertussen de appel (jonagold) in blokjes van ½ cm. Hak de walnoten grof. Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet (zie tip).
Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de kip-merguezworstjes in 2 – 3 minuten rondom bruin op middelhoog vuur rondom bruin. Draai vervolgens het vuur lager en bak, afgedekt, nog 8 – 10 minuten.
Stamp de aardappelen tot een grove puree. Voeg de roomboter en een klein scheutje melk toe om het smeuïg te maken.
Schep de uitgelekte zuurkool door de puree. Breng op smaak met peper en zout en voeg ook de appel, kaneel en de helft van de walnoten toe.
Verdeel de zuurkoolstamppot en worstjes over de borden en bestrooi met de overige walnoten.