Stokbrood met zelfgemaakte muhammaradip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stokbrood met zelfgemaakte muhammaradip

Stokbrood met zelfgemaakte muhammaradip

2 porties | met geroosterde puntpaprika en walnoten

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Zelf muhammara maken wordt een eitje met dit recept! Je serveert de dip met warm, knapperig stokbrood.

Labels:
Veggie
Recept
Allergenen :
Rogge
Tarwe
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

3 stuk(s)

Rode puntpaprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad)

40 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

2 tl

Gerookt paprikapoeder

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1.5 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2749 kJ
Energie (kcal)657 kcal
Vetten31.3 g
waarvan verzadigd3.7 g
Koolhydraten77.1 g
waarvan suikers11.7 g
Vezels8.7 g
Eiwitten14.8 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Staafmixer of blender

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Halveer de puntpaprika's en verwijder de zaadlijsten.
  • Schil de knoflookteen. 
2
  • Leg de puntpaprika's en knoflookteen op een bakplaat met bakpapier.
  • Besprenkel met de gewone olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Rooster 10 - 15 minuten in de oven.
  • Bak de demi-baguette de laatste 5 - 7 minuten mee in de oven.
3
  • Maal de paprika, knoflook, walnoten, 2 tl komijn, 2 tl paprikapoeder, wittewijnazijn, honing en de extra vierge olijfolie met een keukenmachine, staafmixer of blender.
  • Breng op smaak met peper en zout.
4
  • Snijd de demi-baguette in dunne plakjes en serveer met de muhammara.