Sweet & sticky grillkaassalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sweet & sticky grillkaassalade

Sweet & sticky grillkaassalade

met avocado, romige sinaasappeldressing en aardappeltjes

Het geheim van perfect gegrilde witte kaas is timing - bak de kaas vlak voor serveren en liever te kort dan te lang.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten
Eieren
Mosterd
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Little gem

100 gram

Witte grillkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Avocado

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Handsinaasappel

150 gram

Aardappelblokjes

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

10 gram

Cashewstukjes

(Bevat Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

25 gram

Citroenmayo met zwarte peper

(Bevat Eieren, Mosterd, Soja)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Sambal

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3994 kJ
Energie (kcal)955 kcal
Vetten70.2 g
waarvan verzadigd26.6 g
Koolhydraten45.4 g
waarvan suikers16.1 g
Vezels10 g
Eiwitten32.2 g
Zout3.9 g

Benodigdheden

Koekenpan
Keukenpapier
Saladekom

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aardappelen in 8 - 9 minuten goudbruin.
  • Voeg de Midden-Oosterse kruidenmix toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Dep ondertussen de grillkaas droog met keukenpapier en snijd in plakken van maximaal 1/2 cm dik.
Kaas bakken
2
  • Verhit de overige zonnebloemolie in een andere koekenpan op hoog vuur. Bak de grillkaas 2 - 3 minuten per kant, of tot de grillkaas tot goudbruin kleurt (zie Tip).
  • Voeg de honing en sambal naar smaak toe. Bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper.

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Maak dan slechts de helft van de grillkaas klaar. Gebruik de andere helft voor de lunch de volgende dag, gegrild op een broodje of in een salade.

Salade maken
3
  • Pers de sinaasappel uit boven een kleine kom.
  • Meng in een saladekom beide soorten mayonaise met het sinaasappelsap (zie Tip).
  • Snijd de sla in kleinere stukken en de komkommer in halve maantjes.
  • Voeg de sla en komkommer toe aan de saladekom en meng goed met de dressing.

Tip: Voeg eerst de helft van het sinaasappelsap toe. Proef de dressing en voeg pas daarna naar smaak meer sinaasappelsap toe.

Serveren
4
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Serveer de salade op borden. Leg de aardappelen, de avocado en de grillkaas erbovenop.
  • Garneer met de cashewnoten.