Tartaar van koudgerookte zalm met kruidenolie
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tartaar van koudgerookte zalm met kruidenolie

Tartaar van koudgerookte zalm met kruidenolie

2 porties | met komkommer en knapperige crostini

Dit smaakbommetje is een feestelijke start van jouw kerstdiner. En we beloven je dat je geniet van elke hap!

Allergenen :
Vis
Mosterd
Eieren
Gluten
Tarwe
Gerst
Rogge

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

120 gram

Koudgerookte zalm

(Bevat Vis)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

10 gram

Verse bieslook, dille en bladpeterselie

½ stuk(s)

Citroen

½ stuk(s)

Baguette

(Bevat Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Noten, Sesamzaad)

10 gram

Tuinkers

Zelf toevoegen

3 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Wittewijnazijn

3 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3262 kJ
Energie (kcal)780 kcal
Vetten52.9 g
waarvan verzadigd7.6 g
Koolhydraten52.9 g
waarvan suikers2.3 g
Vezels4.7 g
Eiwitten21.7 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Kom
Kleine kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Zalmtartaar maken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de koudgerookte zalm in kleine blokjes.
  • Snipper de ui heel fijn. Snijd de komkommer in de lengte in fijne repen en vervolgens in kleine blokjes. 
  • Meng in een kom de zalm met de mayonaise, ui en komkommer. Breng op smaak met peper en zout. 
Kruidenolie maken
2
  • Snijd de verse kruiden fijn. Snijd de citroen in 8 partjes. 
  • Meng in een kleine kom de kruiden, extra vierge olijfolie en 2 el wittewijnazijn. Pers 2 citroenpartjes uit boven de kom. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Smeer 1 klein schaaltje per persoon in met olijfolie. 
  • Verdeel de zalmtartaar over de schaaltjes en druk aan met de achterkant van een lepel. 
Crostini maken
3
  • Snijd de baguette in 1 cm dikke sneetjes. 
  • Leg de sneetjes op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel de sneetjes met 2 el olijfolie, peper en zout.
  • Bak in 5 - 7 minuten goudbruin in de oven. 
Serveren
4
  • Leg een bord ondersteboven op het schaaltje met de zalmtartaar en draai beide vervolgens voorzichtig om. 
  • Haal daarna langzaam het schaaltje van het bord. 
  • Besprenkel de zalmtartaar met de kruidenolie en garneer met de tuinkers. 
  • Serveer met de crostini en de overige citroenpartjes.