topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkenshaas teriyaki

Varkenshaas teriyaki

met broccoli, paksoi en pinda-chilidressing

Met dit recept tover je 271 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Eiwitrijk
Lactose-arm
Allergenen :
Pinda's
Sesamzaad
Soja
Tarwe
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

180 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Paksoi

15 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Rode peper

¼ stuk(s)

Limoen

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

¼ zakje(s)

Zwart sesamzaad

(Bevat Sesamzaad)

15 gram

Teriyakisaus

(Bevat Soja, Tarwe)

100 gram

Volkoren noedels

(Bevat Tarwe, Gluten)

Zelf toevoegen

½ el

[Zoutarme] sojasaus

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Zwarte peper

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3445 kJ
Energie (kcal)823 kcal
Vetten29.5 g
waarvan verzadigd8.1 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers10.1 g
Vezels13.6 g
Eiwitten48.1 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Pan
Kleine kom
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snijd de varkenshaas in repen van 1 cm breed.
  • Meng in een kom de varkenshaas met sojasaus.
  • Breng op smaak met peper.
Groenten snijden
2
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
  • Verwijder de steelaanzet van de paksoi. Snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi in repen.

Weetje: Ken je die maaltijd voor sporters met kip, rijst en broccoli? Broccoli zit hier niet alleen bij voor de vitamines, maar telt ook wel degelijk mee in de eiwitten in deze combinatie! Per 100 gram zit er maar liefst 3 gram eiwit in. 

Dressing maken
3
  • Hak de pinda’s grof.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd 1/4 rode peper per persoon fijn.
  • Was de limoen grondig. Rasp de schil van 1/4 limoen per persoon met een fijne rasp en snijd de limoen in 4 partjes.
  • Meng in een kleine kom de pinda’s, de rode peper, de limoenrasp, het sap van 1 limoenpartje per persoon, de sesamolie en het zwarte sesamzaad.
Groenten bakken
4
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de broccoli 2 minuten op middelhoog vuur.
  • Blus af met een scheutje water en kook, afgedekt, 5 - 6 minuten op laag vuur (zie Tip).
  • Haal het deksel van de pan, voeg de paksoi toe en bak nog 5 - 6 minuten. 
  • Schep regelmatig om en voeg eventueel meer water toe als de groenten droog koken.

Tip: Kook je op gas? Haal dan eventueel de pan van het vuur wanneer je het water toevoegt.

Varkenshaas bakken
5
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de varkenshaas 2 - 3 minuten per kant. 
  • Voeg in de laatste minuut de teriyakisaus toe.
Serveren
6
  • Verdeel de varkenshaas met teriyakisaus over de borden.
  • Leg de broccoli en paksoi eromheen.
  • Besprenkel de groenten met de pinda-chilidressing (zie Tip).

Tip: Limoenpartje over? Serveer deze er eventueel naast!