Dit gerecht met groenten, kokosmelk en cashewnoten wordt veel gegeten in Thailand. Daar eten ze deze maaltijd vaak met rijst. Wij hebben deze keer gekozen voor noedels; lekker, gemakkelijk en snel klaar. Breng de maaltijd op smaak met limoen en specerijen voor de typische smaak van de Thaise keuken.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 cm
Verse gember
¼ stuk(s)
Rode peper
200 gram
Broccoli
1 stuk(s)
Tomaat
¼ stuk(s)
Limoen
75 ml
Kokosmelk
2 tl
Kerriepoeder
(Bevat Selderij, Mosterd)
½ tl
Gemalen kurkuma
1 tl
Gemalen citroengras
5 ml
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
70 gram
Noedels
(Bevat Gluten)
20 gram
Gezouten cashewnoten
(Bevat Pinda's, Noten)
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Kook 300 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel klein. Snijd de tomaat in blokjes en snijd de limoen in partjes. Roer de kokosmelk goed door.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de gember en rode peper 1 minuut op laag vuur. Voeg de broccoli, tomaat, currykruiden, kurkuma en sereh toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de kokosmelk, sojasaus en 25 ml water per persoon toe. Dek de pan af en laat 8 - 10 minuten zachtjes koken. Voeg eventueel een scheutje water toe als het te droog wordt.
Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel af onder koud water.
Roer de cashewnoten door de groenten. Verdeel de noedels over de borden, schep de groenten erover en garneer met de partjes limoen. Breng op smaak met peper en zout.