Tomatensoep met gehaktballetjes en avocado toast met gepocheerd ei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tomatensoep met gehaktballetjes en avocado toast met gepocheerd ei

Tomatensoep met gehaktballetjes en avocado toast met gepocheerd ei

1000 ml | 2 porties | 279 g groente | Serveersuggestie

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Deze geroosterde baguette met romig-frisse avocado en ei gaat perfect samen met de warme tomatensoep met gehaktballetjes!

Labels:
Recept
Allergenen :
Rogge
Tarwe
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Soja
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd5 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad)

2 stuk(s)

Avocado

1 stuk(s)

Limoen

10 gram

Verse bladpeterselie en koriander

125 gram

Rode cherrytomaten

4 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1000 ml

Verse tomatensoep met gehaktballetjes

(Bevat Soja, Gluten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Lupine, Vis, Noten, Selderij, Eieren, Mosterd, Soja, Pinda's, Sulfiet)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

4 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5327 kJ
Energie (kcal)1273 kcal
Vetten77 g
waarvan verzadigd20.6 g
Koolhydraten96.8 g
waarvan suikers22 g
Vezels13.3 g
Eiwitten44.9 g
Zout8.1 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Steelpan met deksel
Bord
Schuimspaan
Grote pan
Keukenpapier
Soeppan

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Halveer de baguette door de lengte en besmeer de snijkanten met de olijfolie. Leg op een bakplaat met bakpapier en rooster 5 - 7 minuten in de oven.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Prak in een kleine kom het vruchtvlees fijn. Pers de helft van limoen eroverheen.Breng op smaak met peper en zout en meng.
  • Snijd de andere helft van de limoen in partjes. Halveer de tomaten en snijd de kruiden fijn. 
2

In deze stap vind je een makkelijke bereiding van de eieren. Lijkt het je leuk om de eieren te pocheren? Volg dan de bereidingswijze in de volgende stap.

  • Zorg dat de eieren net onder water staan in een steelpan met deksel.
  • Breng het water aan de kook en kook de eieren, afgedekt, in 6 - 8 minuten hard (zie Tip).
  • Pel de eieren en snijd ze doormidden.
  • Ga verder met stap 4.

Tip: Kook de eieren 6 minuten voor een zachtgekookt ei. Wil je een hardgekookt ei? Kook dan 10 minuten.

3
  • Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg de wittewijnazijn toe aan het water zodra het kookt.
  • Breek elk ei in een klein glas. Roer het water, zodat er een draaikolk in de pan ontstaat.
  • Laat de eieren voorzichtig één voor één in het midden van de draaikolk vallen en verlaag het vuur.
  • Kook 2 - 3 minuten, of tot het eiwit volledig gaar en stevig is. Gebruik een schuimspaan om elk ei voorzichtig uit de pan te halen en leg het op een bord met keukenpapier.
4
  • Verwarm ondertussen de tomatensoep in een soeppan op middelhoog vuur. 
  • Verdeel de toast over de borden.Verdeel het avocadomengsel over de toast. Halveer de cherrytomaten en verdeel over de toast met avocado.
  • Verkruimel de feta en snijd de bladpeterselie en koriander fijn. Verdeel de feta en verse kruiden over de toast.
  • Verdeel de tomatensoep over diepe borden. Serveer de avocado toast met de soep.