Ontdek het gemak van een traybake - meng alle ingrediënten op één bakplaat en de oven doet de rest.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Aardappelen
½ zakje(s)
Gedroogde tijm
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼
Tomatenpuree
0.24 tl
Piri-pirikruiden
1 stuk(s)
Kipfilet
½ stuk(s)
Paprika
1 stuk(s)
Tomaat
50 gram
Radicchio en romaine
½ stuk(s)
Ui
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
1 tl
Extra vierge olijfolie
½ el
Olijfolie
1 tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd in grove stukken. Meng de aardappelen in een kom met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 1/2 tl gedroogde tijm (zie Tip).
Tip: Om afwas te besparen, kun je de aardappelen ook direct op de bakplaat mengen met de olie en kruiden.
Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en laat genoeg ruimte over voor de kipfilet en de groenten (zie Tip). Bak de aardappelen 20 minuten in de oven.
Tip: Gebruik eventueel 2 bakplaten als je voor meer dan 3 personen kookt.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de knoflook met per persoon: 1/4 blikje tomatenpuree, 1 tl honing en 1/4 tl piri-pirikruiden (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Meng de kipfilet door de piripiri-marinade en laat de smaken in de kip trekken.
Let op: piri-piri is pittig! Voeg naar wens meer of minder piri-pirikruiden toe.
Weetje: Wist je dat tomatenpuree een bron is van vezels, calcium, vitamine C en ijzer? Eén blikje bevat meer dan 2 keer zoveel ijzer als 100 gram kipfilet of varkenshaas!
Snijd de paprika in reepjes. Snijd de ui in halve ringen. Schep de aardappelen na 20 minuten om en voeg de paprika, ui en gemarineerde kipfilet toe aan de bakplaat. Bak het geheel nog 12 - 15 minuten in de oven, of tot de kip gaar is.
Weetje: Wist je dat deze maaltijd door de paprika's, tomaten en aardappelen een grote bron vormt van vitamine C?
Snijd de tomaat in blokjes. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl wittewijnazijn en 1 tl extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Meng vlak voor serveren de slamix en de tomatenblokjes door de dressing.
Meng de aardappelen met de paprika en ui. Verdeel de geroosterde kipfilet, aardappelen en groenten over de borden. Serveer met de gemengde salade.