Niet het ras van de aardappel bepaalt of het een krieltje is, maar het moment van oogsten. Door jong te oogsten behouden ze hun zachte smaak en structuur.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Krieltjes
1 stuk(s)
Witlof
½ stuk(s)
Appel
20 gram
Rucola
25 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Ei)
1 stuk(s)
Burger met 3 pepers
1 el
[Plantaardige] roomboter
1 tl
Witte balsamicoazijn
1 el
Honing [of plantaardig alternatief]
naar smaak
Peper en zout
1 tl
Mosterd
½ el
Extra vierge olijfolie
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in 10 - 14 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Breng de krieltjes op smaak met peper en zout.
Tip: Krieltjes eet je eigenlijk altijd met schil. Wist je dat je daardoor niet alleen meer vezels binnenkrijgt, maar ook meer vitaminen? Zoals vitamine B6, bijvoorbeeld - onder andere belangrijk voor de stofwisseling.
Snijd de onderkant van de stronken witloof af en snijd het witloof doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd de witloof in de lengte in dunne reepjes. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de witloof 2 - 3 minuten. Voeg de honing, peper en zout toe. Roerbak de witloof nog 3 - 4 minuten op hoog vuur tot het beetgaar en lichtbruin is.
Tip: Voeg eventueel meer of minder honing toe naar smaak. De honing gaat de bitterheid van de witloof tegen.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burger met 3 pepers in 5 minuten per kant bruin.
Tip: Tip: De burger mag nog roze zijn vanbinnen. Weetje: De burger in jouw box is een nieuw product. Speciaal voor ons bevat deze variant minder zout. Het resultaat is even lekker, maar beter voor jou.
Maak een dressing in een saladekom van per persoon: 1 tl mosterd, 1 tl witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Snijd de appel in partjes en meng samen met de veldsla door de dressing. Verdeel de krieltjes, burger en de witloof over de borden. Serveer met de salade en de mayonaise.