Truffel-paddenstoelen tagliatelle met varkenshaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Truffel-paddenstoelen tagliatelle met varkenshaas

Truffel-paddenstoelen tagliatelle met varkenshaas

2 porties | met rucola en grana padano

Varkenshaas is het meest malse stuk vlees van het varken. Wist je dat dit het enige stukje van het varken is dat je zelfs rosé kunt eten?

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

250 gram

Verse tagliatelle

350 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

20 gram

Verse krulpeterselie en tijm

150 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Varkenshaas

8 ml

Extra vierge olijfolie met truffelaroma

2 stuk(s)

Knoflookteen

40 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

40 gram

Rucola

Zelf toevoegen

2 tl

Wittewijnazijn

1 el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Olijfolie

½ stuk(s)

Zoutarm paddenstoelen- of groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)885 kcal
Energie (kJ)3702 kJ
Vetten40.4 g
waarvan verzadigd18.3 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers4.1 g
Vezels5.5 g
Eiwitten56.4 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Pan
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Rits de tijmblaadjes van de steeltjes en snijd de peterselie fijn.
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.
Varkenshaas bakken
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bestrooi de varkenshaas met peper en zout. Leg de varkenshaas in de pan en bak in 10 – 13 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie tot je hem serveert.
  • Kook ondertussen de pasta in 4 – 6 minuten gaar in de pan. Bewaar 25 ml kookvocht per persoon in een kommetje of maatbeker. Giet de pasta voorzichtig af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Verhit een tweede grote koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Voeg de paddenstoelen toe en bak 6 minuten.
Saus maken
3
  • Voeg 1/2 el olijfolie per persoon toe aan de pan met paddenstoelen. Voeg hierna de knoflook en de helft van de verse kruiden toe en fruit 2 minuten.
  • Blus af met 1 tl wittewijnazijn per persoon. Voeg het bakvet van de varkenshaas, de kookroom en per persoon: 25 ml kookvocht en 1/4 bouillonblokje toe aan de pan en roer goed door.
  • Voeg de pasta toe aan de saus. Breng het geheel aan de kook en laat 1 minuut sudderen. Vind je de saus te dik? Voeg dan 2 el kookvocht per persoon toe (zie Tip).
  • Haal de pan van het vuur en roer de helft van de kaas erdoorheen. Breng flink op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd de varkenshaas in plakken (zie Tip).
  • Verdeel de helft van de rucola over de borden. Schep de pasta met champignons op de rucola.
  • Besprenkel met de truffelolie en de rest van de grana padano-vlokken. Leg de rest van de rucola erop.
  • Leg de varkenshaasstukjes op de rucola en werk af met de rest van de verse kruiden.